Waar moet je op letten bij het vergelijken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Je hebt besloten een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, maar al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Er is een enorm groot aanbod van diverse verzekeraars en er zijn allerlei opties om jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering op diverse vlakken aan te passen. Hoe vind je nu de AOV die aansluit bij jouw behoeftes als ondernemer en waar moet je nu op letten als je de verschillende verzekeringen vergelijkt? Hieronder worden de vijf belangrijkste vergelijkpunten besproken, zodat jij de beste keuze kunt maken voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit op jouw specifieke behoeftes.

1. Premies vergelijken

Laten we beginnen met de simpele tip: vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Er is een groot aanbod op de AOV-markt, dus je doet er goed aan de premies van de diverse verzekeraars eens naast elkaar te leggen en kritisch te bekijken. Er zijn echter nog veel meer zaken die erg belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering,

2. Vergelijk het verzekerde bedrag

Het verzekerde bedrag is het bedrag wat je zult ontvangen wanneer je een jaar lang volledig arbeidsongeschikt bent. Indien je minder lang of in mindere mate arbeidsongeschikt bent, ontvang je een uitkering van de verzekering naar rato. Hoe hoger het bedrag dat je wil gaan verzekeren, hoe hoger de premie die hier tegenover staat. Let dus goed op welk percentage van jouw inkomen je wilt en kunt verzekeren, dit verschilt namelijk per aanbieder.

3. Vergelijk de eindleeftijd

De eindleeftijd bepaalt tot op welke leeftijd jouw verzekering loopt en tot op welke leeftijd je uiterlijk een uitkering zult ontvangen indien je arbeidsongeschikt raakt. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen instellen op de AOW-leeftijd, maar je kunt ook gaan voor een eindleeftijd van bijvoorbeeld 50, 55 of 60 jaar. Hoe hoger de eindleeftijd die je kiest, hoe hoger de premie die je moet betalen.

4. Vergelijk de eigen risicotermijn

De eigen risicotermijn is de periode waarin je al wel arbeidsongeschikt bent, maar nog geen uitkering ontvangt. In deze periode moet je het dus doen met jouw eigen geld. Kies je voor een kortere eigen risicotermijn, betaal je een hogere premie. Heb je dus een buffer opgebouwd, kan het slim zijn om te kiezen voor een langere eigen risicotermijn om zo de te betalen premie te verlagen.

5. Vergelijk aanbiedingen

Veel AOV’s bieden een korting voor meerdere jaren aan, waardoor je premie uiteindelijk een stuk lager uitvalt dan in eerste instantie het geval was. Door dit soort aanbiedingen goed te bekijken en je er bewust van te zijn dat je kunt overstappen en bij een overstap vaak gebruik kunt maken van een nieuwe aanbieding (starterskorting bijvoorbeeld), kun je de meest voordelige keuzes voor jouw verzekering blijven maken.Meer informatie over AOV’s kun je vinden op het handige kenniscentrum van AOVcentrum.nl.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *