Wat kost een uitvaartverzekering?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering verzeker je jezelf ervan dat de kosten van je begrafenis of crematie betaald kunnen worden. Op het moment van overlijden wordt dan een deel van de kosten betaald door de verzekeringsmaatschappij.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Als je voor een uitvaartverzekering kiest, kun je de keuze maken uit een kapitaalverzekering, een naturaverzekering of een combinatie van beide. Bij een kapitaalverzekering krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd van de verzekeringsmaatschappij, waarmee de uitvaart betaald kan worden door jouw nabestaanden. Hoeveel er uitgekeerd wordt is afhankelijk van de polisvoorwaarden en de premie.

Bij een naturaverzekering ontvang je geen geld, maar de diensten en goederen die gepaard gaan met een uitvaart. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een basispakket die uit de standaardonderdelen bestaat van een uitvaart. Als je extra mogelijkheden wilt, kun je daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten.

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een koopsom uitvaartverzekering. Wanneer je hiervoor kiest, leg je bij de verzekeringsmaatschappij eenmalig een bedrag in. Dit geld wordt dan gebruikt om (een deel van) de uitvaart te betalen.

Wat zijn de kosten van een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Daarnaast verschillen de prijzen ook per verzekeraar. Je doet er altijd verstandig aan om de prijzen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Factoren die de prijs van de verzekering bepalen zijn onder andere de leeftijd waarop je de uitvaartverzekering afsluit en de dekking. Des te ouder je bent, des te hoger de premie zal zijn. Daarnaast is de hoogte van de premie ook afhankelijk van het bedrag waarvoor je je wilt verzekeren.

Wat is de invloed van je leeftijd op een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit je af voor de rest van je leven. Om deze reden is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen en de kosten van diverse uitvaartverzekeringen. Vergelijk zeker verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar. Als je heel jong bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, betaal je veel minder premie per maand dan wanneer je ouder bent. De premiehoogte blijft in principe vaststaan.

Als je op 18 jarige leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, betaal je gemiddeld 5 tot 6 euro aan maandelijkse premie. Bij dit bedrag gaat met uit van een basisverzekering met een dekking van 7000 euro. Als je verzekeraars met elkaar vergelijkt, lijkt een prijsverschil van een euro weinig, maar als je ervan uitgaat dat je de premie tot je tachtigste moet betalen, dan kan het flink in de kosten oplopen.
Sluit je de verzekering op latere leeftijd af, bijvoorbeeld als je in de dertig bent, dan moet je op een premie rekenen tussen de zes en negen euro. Ben je ouder dan 40, dan loopt het als snel op tot zo’n 15 euro.

Wat wordt vergoed door een begrafenisverzekering?

Wanneer je een begrafenisverzekering afsluit, is het erg belangrijk om ook de kleine lettertjes te lezen. Niet alle kosten worden namelijk standaard gedekt bij een begrafenisverzekering. Voor nabestaanden is dit vaak erg vervelend. Ze komen er te laat achter en moeten dan een gedeelte van de uitvaart zelf betalen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *