Begrafenisverzekering afsluiten

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een begrafenisverzekering zorgt ervoor dat bij je overlijden de begrafeniskosten gedeeltelijk of geheel worden vergoed. Je nabestaanden hoeven zich in deze moeilijke tijd geen zorgen te maken over de kosten van je uitvaart, zodat zij zich kunnen concentreren op het plannen van je laatste afscheid.

Wat is een begrafenisverzekering?

De kosten van uw begrafenis vallen onder de begrafenisverzekering. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag. De verzekeringsmaatschappij keert uit als je overlijdt. Dit kan in de vorm van geld of diensten zijn. Jij neemt die beslissing. Je kan ook de hoeveelheid dekking selecteren. Omdat iedereen overlijdt, is dit een verzekering die je vast en zeker zult gebruiken. Wist je dat ruim 74% van de Nederlanders hun uitvaart al geregeld heeft?

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van je begrafenisverzekering op maandbasis worden bepaald door een aantal factoren, waaronder: 

  • Wanneer je de uitvaartverzekering afsluit; 
  • Hoe lang je wil betalen voor de begrafenisverzekering
  • De hoogte van het bedrag dat je wil laten uitkeren

Over het algemeen geldt: hoe goedkoper de maandpremie, hoe jonger je was op het moment van afsluiten. Ook de premietermijn heeft een impact. Dit verwijst naar de volledige tijd waarover je de premie betaald. Afhankelijk van je leeftijd betaal je premie tot je 65e of tot je moment van overlijden.

Het verzekerde bedrag verwijst naar het bedrag dat je wil laten uitkeren voor je begrafenis. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door jouw specifieke persoonlijke voorkeuren. De een kiest voor een besloten uitvaart, de ander voor een openbare uitvaart en ceremonie.

Wat zijn de kosten van een begrafenis

Wil je een schatting van de kosten van je begrafenis? Denk aan de volgende kosten: 

  • Bespreken van de uitvaart 
  • Begeleiden van de uitvaart
  • Organiseren van juridische procedures 
  • Verwerken van administratief papierwerk 
  • Aanschaf van een kist (basisversie)

Zorg voor een persoonlijk en uniek afscheid met een begrafenisverzekering 

De mogelijkheid om op een persoonlijke en zinvolle manier afscheid te nemen van een dierbare is cruciaal in het rouwproces van nabestaanden. Een begrafenisverzekering ontlast je nabestaanden van (onverwachte) uitgaven, zodat zij zich kunnen concentreren op jouw afscheid.

Meer weten? Kijk dan eens op Uitvaartverzekeringwijzer.net

Categorieën: Verzekeringen