Welke Vereende verzekering kan jij afsluiten?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

De kans is ongelofelijk groot dat je wel al eens hebt gehoord over de verzekeraar ‘Vereende’. In eerste instantie lijkt dit misschien als eender welke andere verzekeraar, maar niets is minder waar. Er zijn verschillende zaken die Vereende uniek maken. In eerste instantie is er het bijzondere aanbod met verzekeringen. Daarnaast is het echter ook nog eens zo dat ze zich openstelt voor verzekeringnemers die door andere verzekeringsmaatschappijen zijn geweigerd. Zou jij ook graag een Vereende verzekering willen afsluiten? Heb jij echter wel nog een beetje behoeften aan meer informatie? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om je even in de onderstaande informatie te verdiepen.

Keuze uit een groot aantal schadeverzekeringen

Het eerste wat opvalt wanneer je op zoek gaat naar een bepaalde Vereende verzekering om af te kunnen sluiten is het grote en gevarieerde aanbod met schadeverzekeringen. Reeds wanneer je dit aanbod bekijkt wordt het duidelijk dat Vereende niet zomaar eender welke verzekeraar is. Er kan dan ook worden vastgesteld dat ze verschillende verzekeringen in haar aanbod heeft opgenomen die eigenlijk helemaal niet zo eenvoudig af te sluiten vallen. In ieder geval, enkele voorbeelden van schadeverzekeringen die je bij Vereende kan afsluiten zijn onder meer: 

 • Motorrijtuigenverzekeringen;
 • Verzekering voor brand en inboedel;
 • Zakelijke brandverzekeringen;
 • Rechtsbijstandsverzekeringen;
 • Aansprakelijkheidsverzekeringen;
 • Verzekeringen voor evenementen;
 • De praalwagenverzekering;
 • Verzekeringen voor pop-up winkels; 

Bovenstaande is natuurlijk reeds een behoorlijk aanbod, maar in de praktijk is er sprake van echt nog heel wat meer. Elke categorie is namelijk op haar beurt ook nog eens onderverdeeld in verschillende verzekeringen. Neem nu bijvoorbeeld de motorrijtuigenverzekeringen. Onder deze categorie vallen in de praktijk bij Vereende onder meer de verzekeringen zoals hieronder aangegeven:

 • De verzekering voor personenauto’s, motoren, etc.; 
 • De verzekering voor bezorgbrommers;
 • Verzekeringen voor bijzondere voertuigen zoals bijvoorbeeld quads; 
 • Een verzekering voor een kartbaan;

Naast bovenstaande kan je ook rekenen op de aanwezigheid van een kortlopende Vereende verzekering. Deze kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer je een auto wenst te importeren. Wil je liever de omgekeerde beweging maken en de auto exporteren? Ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden wanneer je kiest voor een kortlopende verzekering.

Wat wanneer je door andere verzekeraars bent geweigerd?

Vereende beschikt als verzekeraar natuurlijk over een zeer specifieke doelgroep. Het zijn dan ook voornamelijk potentiële verzekeringnemers die zijn geweigerd door andere verzekeraars die bij deze partij komen aankloppen. De redenen waarom deze mensen bij andere maatschappijen worden geweigerd kunnen behoorlijk uiteenlopend zijn. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 1. Verzekeringnemers die niet in staat waren om hun verzekeringspremie te betalen; 
 2. Verzekeringnemers die te veel schadegevallen hadden en daardoor zijn geweigerd; 

Het eerste geval kan een tijdelijke situatie zijn geweest. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat je een bepaalde verandering in je leven hebt doorgemaakt waardoor je even minder financiële middelen voor handen had. Als deze schuld echter te lang blijft bestaan en alleen maar verder oploopt kan dat als gevolg hebben dat je op de zwarte lijst wordt geplaatst. Vanaf dit moment is het dan ongelofelijk moeilijk (om maar niet te zeggen bijna onmogelijk) om nog een beroep te kunnen doen op een standaard verzekeraar. Een Vereende verzekering is dan doorgaans de meest voor de hand liggende keuze. In het tweede geval wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal.

Iedereen kan al eens te maken hebben met een bepaalde periode waarin de problemen hem of haar als het ware blijken te achtervolgen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Dit niet in het minst omdat dit als gevolg kan hebben dat de schadegevallen zich opstapelen. Wanneer dat te veel gebeurt zal de verzekeraar op een bepaald ogenblik duidelijk maken dat je polis wordt stopgezet. Het gevolg is dan dat je op de zwarte lijst zal worden geplaatst. Niet alleen de verzekeraar in kwestie, maar ook het merendeel van de andere verzekeraars zullen je wellicht niet langer als klant willen. Het afsluiten van een Vereende verzekering kan in die situatie echter wel nog steeds tot de mogelijkheden behoren. 

Kan je altijd een Vereende verzekering afsluiten?

Betekent bovenstaande dan dat het in de praktijk altijd mogelijk is om een Vereende verzekering af te sluiten? Dat nu ook weer niet. In tegenstelling tot andere verzekeraars (en bij specifieke verzekeringen uiteraard) is het zo dat Vereende niet beschikt over een zogenaamde verzekerplicht. Dit betekent dat ze niet de verplichting heeft om zomaar iedereen te accepteren als verzekeringnemer. Wat in de praktijk dan ook doorgaans gebeurt is dat ze een onderzoek doet die zal bepalen hoe risicovol de nieuwe, potentiële verzekeringnemer in de praktijk is. Dit onderzoek zal dan uiteindelijk bepalend zijn voor het feit of je een Vereende verzekering kan afsluiten of niet. Ook de verzekeringspremie wordt doorgaans bepaald aan de hand van dit onderzoek. Je kan dus met andere woorden niet altijd zomaar een verzekering bij Vereende afsluiten. De kans dat je ze kan afsluiten is in de praktijk evenwel als behoorlijk groot te bestempelen.

Hoeveel bedragen de kosten voor een verzekering bij Vereende?

Tot slot zal je natuurlijk ook nog rekening willen houden met de kosten die aangerekend worden voor het afsluiten van een Vereende verzekering. In de basis spreekt het voor zich dat deze kosten enigszins hoger liggen in vergelijking met deze bij een andere verzekeraar. Dat heeft natuurlijk voornamelijk te maken met het feit dat Vereende als verzekeraar aanzienlijk meer risico’s loopt. Dit overigens niet alleen maar omdat ze het mogelijk maakt om verschillende hoog risico verzekeringen af te sluiten. Wat bovendien namelijk ook te denken van het profiel van haar verzekeringnemers?Heel wat mensen die van plan zijn om een verzekering bij Vereende af te sluiten zijn geweigerd door andere verzekeraars. Voor hen geldt dan ook dat Vereende als het ware de laatste optie is. Dat weet deze verzekeraar natuurlijk ook. Er zal dan ook altijd worden onderzocht wat nu precies de reden is waarom de persoon in kwestie bij andere  verzekeraars niet langer welkom is. Op basis daarvan zal dan het mogelijke risico worden bepaald en zal er uiteraard ook een prijs worden vastgesteld. Nogmaals, deze prijs zal wellicht een stukje hoger liggen in vergelijking met andere verzekeraars. Dat is echter iets wat je weet als je een beroep wil gaan doen op een verzekeraar zoals De Vereende. Vind dé oplossing voor jou op Geennee.nl.

Categorieën: Verzekeringen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *