Weer grip op het werk met werkdruk coaching

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

In elke situatie zijn er zaken die je energie geven en die je energie kosten. Niet iedereen reageert hier hetzelfde op. Dit is ook afhankelijk van de persoon en de privéomstandigheden; iedereen heeft een andere belastbaarheid. Als er onvoldoende balans is tussen het werk dat je werknemer aankan en de hoeveelheid werk, dan ontstaat er werkdruk. Een korte periode van werkdruk is niet erg, maar duurt dit langer, dan ontstaan er problemen. De werknemer ervaart hiervan direct de persoonlijke gevolgen, maar ook voor het bedrijf heeft het consequenties. Met behulp van werkdruk coaching wordt een optimale werkomgeving gerealiseerd voor werknemer en werkgever.

Hoge werkdruk heeft grote gevolgen

Als werknemers langere tijd een hoge werkdruk ervaren, kan dit grote gevolgen hebben voor hun gezondheid. Vermoeidheid, depressie en een burn-out komen veel voor, maar ook hart- en vaatziekten, hoofdpijn en rugklachten zijn voorbeelden van signalen van een te hoge werkdruk. Dit is niet alleen vervelend voor je werknemers, maar ook voor jou als werkgever. Je personeel gaat met minder plezier naar het werk, de creativiteit neemt af en de prestaties worden slechter. Ook heeft de werksfeer er onder te leiden. Je ziet een stijging in de cijfers van het ziekteverzuim en het risico op bedrijfsongevallen neemt toe. Werkdruk coaching heeft veel voordelen voor de werknemer én de werkgever.

Wat is werkdruk coaching?

Coaching is altijd maatwerk. De medewerker leert te herkennen wanneer hij teveel werkdruk ervaart. De werknemer krijgt tips om grip houden op zijn werk en te voorkomen dat de emmer gaat overlopen. Ook de samenwerking met collega’s en de werkgever komt aan bod. Een goede balans tussen werk en privé maakt dat een werknemer meer aankan. De coach zal daarom waar nodig ook aandacht besteden aan de privésituatie van de medewerker. De coachingstrajecten zijn kortdurend en gericht op snel resultaat dat meteen toepasbaar is in de praktijk. Daar zijn zowel de werkgever als de werknemer het meest mee geholpen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *