Wanneer heb je een rechtsbijstandverzekering nodig?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een rechtsbijstandverzekering komt goed van pas bij een juridisch conflict, op welk gebied dan ook. Een juridisch medewerker van de verzekeraar gaat dan voor jou aan de slag en zorgt er voor dat jouw rechten en belangen worden verdedigd. Je staat dan sterker dan wanneer je dit alleen zou moeten doen, tenzij je zelf juridisch zeer goed bent onderlegd natuurlijk.

Modules

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kies je de modules waarvoor jij je wil verzekeren. Dat is geen makkelijke keuze, je weet immers op dat moment niet of en zo ja op welk gebied jij een conflict gaat krijgen. Hoe meer modules je kiest, hoe hoger je premie uiteraard wordt. En er is één hele belangrijke regel. Als je pas een rechtsbijstandverzekering afsluit op het moment dat er iets speelt, doet de verzekering niets voor jou. Dat is ook logisch, anders zou iedereen wachten met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering tot er een conflict ontstaat.

Welke conflicten?

Als je een baan hebt, kan je je bijvoorbeeld verzekeren tegen een arbeidsconflict met je werkgever. Stel jouw werkgever wil opeens van jou af en doet dat op een oneigenlijke manier. Het valt niet mee om dat aan te tonen. Een juridisch medewerker van de rechtsbijstandsverzekeraar weet van de juridische hoed en de rand, en adviseert jou hoe je aan kan tonen dat dit juridisch niet mag en dat jij dus in je recht staat.

Je kan ook een geschil krijgen met een levering. Het valt vaak niet mee om dan je gelijk te krijgen, ook al ben je daar nog zo van overtuigd. Je kan ook in een discussie verzeild raken met de gemeente, met een uitkeringsinstantie of met een opdrachtgever. Vaak gaat het om zulke specifieke regels dat je zelf door de bomen het bos niet meer ziet. En het voordeel van een rechtsbijstandsverzekering is dat ze juridisch medewerkers in dienst hebben met allemaal hun eigen specialiteit.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

Als je overweegt om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, kijk dan welke module voor jou van toepassing kan zijn. Eventueel kan je contact met hen opnemen, ze staan je vast graag te woord als je klant wilt worden. Daarnaast adviseren we je om een aantal rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je zult namelijk zien dat er grote onderlinge prijsverschillen zijn. Een mogelijkheid om ze te vergelijken is bijvoorbeeld via de rechtsbijstandverzekering vergelijker van Totaalbesparen.com. Dat kost je wat tijd, maar op die manier kan je veel geld besparen!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *