Wie betaald mijn traplift?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer mensen ouder worden dan kunnen ze slecht ter been worden. Dit zorgt ervoor dat het traplopen een stuk moeilijker wordt dan normaal. Een oplossing hiervoor kan zijn om te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Echter, wil niet iedereen op latere leeftijd naar een bejaardenwoning verhuizen. Oud worden in het huis waar je al jaren woont, heeft bij een grote groep ouderen de voorkeur. Om toch nog zelfstandig door het huis te kunnen bewegen kan er een traplift geïnstalleerd worden. Een traplift biedt iemand de vrijheid om zelfstandig van boven naar beneden te gaan. Zo een hulpmiddel is hartstikke handig maar kost al gauw meer dan € 3.000, -. En de vraag is wie betaald mijn traplift? 

Vergoeding van de verzekering

Omdat de gemiddelde prijs van een nieuwe traplift nogal hoog ligt kunnen mensen er voor kiezen om er geen aan te schaffen. Dit is natuurlijk in veel gevallen jammer omdat een traplift in vele gevallen mensen kan helpen om langer thuis te blijven wonen. Wil je een traplift aanschaffen? Vraag dan eerst bij de zorgverzekering na of de traplift vergoed wordt. Sommige verzekeringen betalen een gedeelte waarbij je de rest zelf zal moeten betalen en andere verzekeringen vergoeden een traplift helemaal niet. 

Hulp van de gemeente

Wanneer de zorgverzekering de traplift niet vergoed wordt door de verzekering kan je hulp vragen bij de gemeente. Afhankelijk van de gemeente kan er hulp aangeboden worden in de vorm van een vergoeding. Deze vergoeding zal vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning worden uitgekeerd. Elke gemeente heeft eigen regels omtrent deze wet dus er kan geen garantie gegeven worden dat gemeente de traplift vergoed. 

Tweedehands traplift of huren 

Als de traplift helemaal niet vergoed wordt of de vergoeding is te weinig om een traplift te kopen, is er nog een andere mogelijkheid. Het is namelijk mogelijk om een tweedehands traplift te kopen of om een traplift te huren bij Otolift.be. Een tweedehandse traplift zal nog even goed werken als een nieuwe en is een stuk voordeliger. En wanneer een traplift gehuurd wordt, zal er een maandelijks bedrag betaald moeten worden. Dit kan ook een tijdelijke oplossing zijn.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *