Een bedrijfsauto online verzekeren: Hoe zit dat?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als ondernemer kun je voordelig zakelijk rijden. Dit kan namelijk zowel in je eigen auto als met een bedrijfsauto. Tegenwoordig sluiten steeds meer automobilisten online hun bedrijfsautoverzekering af. Automobilisten die hun autoverzekering online afsluiten, besparen door lagere tarieven geld. Echter, zodra er sprake is van schade aan de bedrijfsauto zou men toch liever een persoonlijk aanspreekpunt willen hebben.

Individuele verzekeraars vergelijken

Er zijn enorm veel verzekeringsmaatschappijen die online autoverzekeringen aanbieden. Doordat internet het mogelijk maakt aanbiedingen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken, verschillen de tarieven sterk en profiteert men van aanzienlijk lagere kosten. 

Voordelen online verzekering afsluiten

Je bespaart geld bij het online afsluiten van je bedrijfsauto verzekering doordat er geen tussenpersoon is. Doordat je dus zelf klant wordt, hoeft de klant niet eerst geworven te worden. Tevens is sprake van minder administratiekosten doordat alles online wordt verwerkt. Het prijsvoordeel en gemakkelijke afwikkeling zijn de pluspunten bij een online bedrijfsauto verzekeren.

Nadelen online verzekering afsluiten

Na het afsluiten van een online verzekering hoeft er in principe met de verzekeringsmaatschappij nog weinig geregeld hoeven worden. Eventuele communicatie gaan in deze gevallen via de email, per telefoon en belangrijke documenten worden per post verzonden. Het is natuurlijk heel voordelig dat premies vaak geëindigd kunnen worden via een automatisch incasso, maar zodra er een schadeclaim is moet de verzekerde veel moeite doen om de juiste informatie bij de verzekeraar te krijgen. In deze situatie had de automobilist het op prijs gesteld dat hij/zij een contactpersoon had. Maar helaas, die is er niet. De persoon in kwestie is aangewezen op de onpersoonlijke manier via internet of een servicedesk.

Maar is dit allemaal wel veilig?

Dat je online de goedkoopste verzekeringspolis kan afsluiten is een feit, maar is dit wel veilig? Het is veilig, maar hier geld echter wel dat men de contractvoorwaarden en de verplichtingen goed moet nalezen aangezien het online afsluiten van een verzekering meer risico’s met zich meebrengt dat de traditionele contracten.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *