Sta ik BKR geregistreerd? En zo ja, wat doe ik eraan?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wat is een negatieve BKR-registratie?

Wanneer je geld gaat lenen is kijken naar een eventuele BKR-registratie het eerste wat de kredietverstrekker gaat doen. Mocht je bij het BKR (Bureau voor Krediet Registratie) negatief geregistreerd staan, dan kun je fluiten naar je lening. Negatief geregistreerd staan bij het BKR betekent namelijk dat je te boek staat als iemand met een betalingsachterstand en kredietverstrekkers willen niet het risico lopen dat ze hun lening niet terug krijgen. 

Toch is niet iedereen met een negatieve BKR-registratie een (structurele) ‘wanbetaler’, veel mensen hebben namelijk eenmalig moeite gehad met het terugbetalen van bepaalde schulden, maar daardoor staan ze wel meteen als negatief geregistreerd bij het BKR. Ook is het mogelijk dat mensen in een vorige fase van hun leven schulden hebben opgebouwd, maar nu ze hun leven weer op de rit hebben lopen ze nog steeds tegen deze schulden uit hun ‘oude leven’ aan. 

De gevolgen van een negatieve BKR-registratie

Als je negatief geregistreerd staat bij het BKR zijn de gevolgen immens, je kunt namelijk geen geld meer lenen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen hypotheek meer mag afsluiten. Erg vervelend voor mensen die net een eigen plekje hebben gevonden, maar deze nu aan hun neus voorbij zien gaan omdat ze in het verleden een (al dan niet verwijtbare) financiële blunder zijn begaan. 

Het meest frustrerende voor deze mensen is dat ze momenteel meestal genoeg verdienen om de hypotheek af te sluiten, maar omdat ze ooit een keer niet op tijd een lening hebben afgelost zien ze deze hypotheek, en daarmee het beoogde huis, aan hun neus voorbij gaan. 

Negatieve BKR-registratie verwijderen 

Het is begrijpelijk dat je van deze negatieve BKR-registratie af wilt. Je wilt namelijk weer verder met je leven. Het is een flinke opgave om als onbekende van de juridische wereld een negatieve BKR-registratie verwijderd te krijgen. Daarom kan het beter zijn om hiervoor een specialist in te schakelen. Specialisten op het gebied van foutieve negatieve BKR-registratie verwijderen hebben namelijk ontzettend veel ervaring met het oplossen van jouw (onterechte) financiële knelpunten.

Hoe kan een specialist een BKR verwijderen?

De specialist die de taak op zich neemt om jouw negatieve BKR-registratie te verwijderen gaat alle kredietdossiers van jou doorlichten op eventuele procedurele fouten. Slordigheden zijn banken namelijk ook niet vreemd. Door het persoonlijke verhaal van de cliënt in combinatie met deze fouten aan de rechtbank voor te leggen zijn er al vele negatieve BKR-registraties verwijderd. 

Het kan ook zo zijn dat de negatieve BKR-registratie terecht is. Als dit het geval is kan een specialist er alsnog iets aan doen. Meestal zijn de gevolgen van zo’n terechte negatieve BKR-registratie namelijk veel te zwaar. 

Niet alle negatieve BKR-registraties kunnen verwijderd worden, maar in de meeste gevallen kunnen de specialisten van een BKR-verwijderaar door het persoonlijke verhaal van de cliënt de negatieve BKR-registratie toch verwijderd krijgen, omdat ze verder kijken dan alleen de BKR-regels. 

Categorieën: Hypotheek

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *