De aflossingsvrije hypotheek uitgelegd

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

De wereld van hypotheken is niet alledaagse materie voor iedereen. Daarom ga ik hier vandaag uitleggen wat de aflossingsvrije hypotheek nou is en wanneer je deze nou het beste kan gebruiken.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypothecaire lening waarbij je eigenlijk geen aflossingsschema hebt. Het voordeel hiervan is dat je maandelijks niet hoeft af te lossen. Dit wordt pas gedaan als je je huis verkoopt. Verder hoeft alleen de rente maandelijks betaald te worden! Dit klinkt erg aanlokkelijk, maar er zit natuurlijk wel een addertje onder het gras. Het is op termijn daadwerkelijk de duurste vorm van de hypotheken in Nederland. Verder heb je natuurlijk het zelf in de hand als je wel wilt aflossen.

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Een bekend misverstand is dat veel mensen denken dat deze hypotheek niet afgelost hoeft te worden. Dat moet je natuurlijk wel doen! De naam van de hypotheek gaat vooral over de maandelijkse kosten. Na 30 jaar krijg je van de bank, net als bij alle andere hypotheken, gewoon een brief op de mat. Daarin wordt verzocht om het resterende bedrag af te lossen. Er is dus een goede planning nodig bij deze hypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen bij een Aflossingsvrije hypotheek. Na 30 jaar moet je hem natuurlijk aflossen! In principe zou je nu al kunnen beginnen met aflossen. Je kan ook 30 jaar wachten en het bedrag in één keer aflossen als dat mogelijk is. In theorie heb je natuurlijk elke maand de ruimte om een bepaald bedrag op te sparen. Maak hier gebruik van! Ook kan je je aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Je mag maar 50% aflossingsvrij meenemen naar je nieuwe hypotheek, dus je moet dan wel iets hebben afgelost. Tot slot kan je je hypotheek opnieuw financieren met een andere hypotheek. Dit kan soms ook een interessante optie zijn!

Op zakelijkenactueel.nl vindt u allerlei artikelen over de hypotheek. Wellicht zitten hier nog andere interessante artikelen voor u tussen!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *