Alles wat je over het werk als KAM coördinator en de MVK opleiding wil weten

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Ben je geïnteresseerd in de veiligheid op de werkvloer bij allerlei soorten bedrijven en heb je het beste voor met het milieu? Dan is werken als een KAM coördinator of MVK’er wellicht iets dat bij je past. In deze blog lees je welke werkzaamheden een KAM coördinator zoal uitvoert en wat je van een MVK opleiding kunt verwachten. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat je zowel theoretische als praktijkgerichte onderdelen kunt verwachten als je deze opleiding volgt.

Welke werkzaamheden verricht een KAM coördinator?

Op het moment dat je als KAM coördinator werkt, ben je binnen een onderneming verantwoordelijk voor de kwaliteit, het milieuvriendelijk opereren van de onderneming en de arbeidsomstandigheden. Vooral in middelgrote tot grote bedrijven is dit een belangrijke taak en kun je deze functie beter volledig tot je nemen. Bij kleinere ondernemingen valt er minder te doen, vandaar dat één van de werknemers daar de extra taak krijgt van KAM coördinator. De KAM coördinator ziet erop toe dat een bedrijf volgens de hoogste kwaliteitstandaarden opereert. Hierbij staat de veiligheid van het personeel en het milieu voorop.

Je hebt de taak om erop toe te zien dat het milieu in de omgeving van de onderneming geen schade oploopt door de werkzaamheden die er verricht worden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het veilig houden van de werkzaamheden voor het personeel, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Je belangrijkste taken zijn het uitvoeren van checks, documenteren wat er goed of fout gaat, veiligheidsplannen opstellen en met de directie van de onderneming bespreken welke maatregelen getroffen dienen te worden.

Wat kun je van de MVK opleiding verwachten?

De MVK opleiding is vooral geschikt voor je als je in de toekomst de veiligheid van werknemers op de werkvloer wil kunnen garanderen. Er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken en je wordt erop getraind om mogelijke veiligheidsrisico’s in te schatten. Daarnaast leer je wat voor maatregelen je zou kunnen nemen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Dit leg je vast in zelf opgestelde veiligheidsplannen die aan de Nederlandse veiligheidswetgeving voldoen. Je leert vooral hoe je crisismanagement toepast, je leert risico’s in werkprocessen kennen, je leert gevaarlijke situaties voor de gezondheid van werknemers signaleren.

Verder richt jij je bijvoorbeeld ook op situaties rondom pesterijen tussen werknemers, stress op de werkvloer en hoe je ziekteverzuim kunt tegengaan.

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *