4 Situaties om als ondernemer een jurist te hebben

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Er zijn veel redenen voor jou als ondernemer om te zorgen dat je een goede bedrijfsjurist kunt inschakelen. Zo’n iemand is dan een jurist voor ondernemersrecht en helpt je bij verschillende zaken. Zo kan een bedrijfsjurist je helpen bij de aankoop of huur van onroerend goed, kunnen ze contracten afsluiten, wanbetalers aanpakken en je helpen bij een bedrijfsovername. Dit type zaken en nog veel meer juridische zaken die je als ondernemer op je pad krijgt, scharen zich onder het ondernemersrecht. Zo’n jurist staat je dan met advies bij in alle juridische zaken en zorgt ook voor de uitvoering. 

Passend en persoonlijk advies

Als je een bedrijfsovername gaat doen, is het een goed plan om hier een jurist bij in te schakelen. Zo’n jurist kan je namelijk adviseren over hoe je het het beste aan kunt pakken. Daarnaast zorgt zo’n jurist er ook voor dat je de juiste beslissingen maakt en deze niet overhaast neemt. Tevens zorgt zo’n bedrijf voor de correcte afhandeling van zaken, zodat jij je nergens druk over hoeft te maken. Hierbij is het van belang dat je goed contact onderhoud met de jurist en aanklopt als je met een probleem of idee zit. 

Belangen behartigen

Je kunt er vanuit gaan dat als je bij een jurist aanklopt dat deze er alles aan doet om jouw belangen te behartigen. Een jurist kan je vooruit helpen als je in een situatie komt dat het tijd is voor verzekeringen. Jouw eigen jurist kan je hierbij helpen de juiste te kiezen en kan deze daarnaast ook gewoon voor je afsluiten. Daarnaast kan een jurist ook de contracten voor medewerkers voor je in elkaar zetten en ook de overeenkomsten tussen bedrijven samenstellen. Een jurist is voor je bedrijf multi-inzetbaar en kan zelfs helpen geschillen om te lossen. In zo’n geval treed je jurist op als mediator. 

Problemen oplossen

Wanneer een jurist wordt ingezet als mediator zal deze een goede oplossing moeten vinden om een problematische situatie op te lossen. Het is dan de bedoeling dat een bedrijfsjurist dit regelt zonder hiervoor naar de rechtszaal te hoeven. Ook als er lastige vragen of verzoeken richting jouw organisatie gesteld of gedaan worden, kan een jurist je hiermee helpen door deze vragen of verzoeken te beantwoorden. Zo haalt een jurist jou lastig werk uit handen en kun jij je gewoon focussen op het laten groeien van je bedrijf. 

Los van het hebben van een vaste jurist voor je bedrijf, is het ook handig om altijd een rechtsbijstandverzekering te hebben. Mocht er onverwachts een geschil of een probleem ontstaan dan weet je zeker dat je altijd bent verzekerd. 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *