Is een persoonlijke lening wel zo handig?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Je komt geld te kort en wilt graag wat lenen om het product of dienst te kunnen betalen die je nodig hebt. Is het dan wel zo handig of kan je beter nog even doorsparen? Heb je het product of dienst echt meteen nodig of kan het nog even wachten? Je kent de zin ‘geld lenen kost geld’ vast wel, want ja geld voorgeschoten krijgen kost je nog meer geld dan je geleend hebt. Je moet namelijk per maand een rentepercentage van het geleende bedrag terugbetalen. In dit artikel wordt dit soort leningen uitgelegd wanneer je hem wel en wanneer je hem het beste niet af kan sluiten.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het aantal geleende geld meteen in één keer op je rekening gestort krijgt. Per maand wordt er een vast bedrag van je rekening afgeschreven inclusief de rente om het krediet terug te betalen. De afschrijf tijd en het rentepercentage van het geleende bedrag staat vast. De bedragen die van je rekening per maand worden afgeschreven kan je niet terug op je rekening krijgen. Door deze regel weet je precies wanneer je alles hebt afgelost. Ze worden meestal gebruikt voor verbouwingen van je eigen huis of voor het kopen van een auto.

Hoeveel kan ik lenen persoonlijke lening?

Het ligt natuurlijk aan een aantal dingen voor hoeveel je een bedrag kan lenen. Hoeveel je kan lenen ligt aan waarvoor je het gaat lenen, hoeveel je maandinkomen is en wat je gezinssituatie is. Er wordt ook gevraagd of je een partner hebt of je het inkomen van je partner mee wilt nemen als je samen een voorschot afsluit. Er wordt ook gevraagd wat je woonsituatie is namelijk of je inwonend bent, een huur- of koopwoning hebt. Bij een koopwoning wordt de maandelijkse bruto hypotheeklasten gevraagd. De maandlasten van andere leningen die je eventueel hebt worden ook gevraagd. Via een website kan je het bedrag wat je mag lenen uitrekenen, want er spelen veel dingen mee voordat je weet wat je mag lenen.

Wanneer wel en wanneer niet?

Het is handig om een voorschot in geld te nemen als je het exacte bedrag weet dat je voorgeschoten wilt hebben. Het is niet handig als je niet precies weet wat je wilt krijgen aan geld op dat moment, je kan namelijk hierdoor te veel of te weinig lenen en dit kost je alleen maar meer geld. Voordat je een voorschot wilt kan je het beste in de toekomst kijken of je het maandelijks af te schrijven bedrag niet nodig hebt voor andere dingen, of misschien kan je nog even een jaar doorsparen en heb je het geld ook bij elkaar. En denk na of je het geld echt op dat moment dringend nodig hebt of dat het nog even kan wachten. Hieronder staan een aantal voor en nadelen van dit onderwerp voor je op een rijtje:

Voordelen:

  • Vast afschrijf bedrag
  • Vaste looptijd
  • Directe storting

Nadelen:

  • Geld kan je niet terug opnemen
  • Sommige bij bedrijven die je geld lenen kan je niet boetevrij aflossen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *