Zonder zorgen een kantoorruimte Utrecht huren

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer u een bedrijf heeft opgericht of gaat oprichten in Utrecht spreekt het voor zich dat u ook meteen op zoek zult willen gaan naar een geschikte kantoorruimte. Een kantoorruimte Utrecht vinden die voldoet aan uw verwachtingen hoeft eigenlijk niet zozeer een groot probleem te vormen. Verspreid over de stad zijn immers voldoende kantoorpanden terug te vinden waar ruimtes in worden verhuurd. Dit gezegd zijnde is het zo dat heel wat mensen in de praktijk toch worden geconfronteerd met enkele pijnpunten waar ze in eerste instantie geen rekening mee hebben gehouden. Welke pijnpunten dit zijn vertellen we u hier op deze pagina.

De kostprijs van een kantoorruimte in Utrecht huren

Een kantoorruimte in Utrecht huren doet u uiteraard pas wanneer er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de huurprijs. Voorafgaand aan het opstellen van het huurcontract zal er dan ook door beide partijen een marktconforme huurprijs moeten worden afgesproken. Bovendien is het van belang dat er ook meteen wordt afgesproken hoe een mogelijke huurprijsverhoging kan worden doorgevoerd. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van het CPI van het CBS of er kan een vast percentage worden afgesproken. Het spreekt uiteraard voor zich dat er ook kan worden bepaald dat er geen verhoging van de huurprijs zal worden doorgevoerd. Vergeet overigens ook niet om na te gaan of de huurprijs onderhevig is aan BTW of niet.

Hou rekening met de opzegtermijn van de huurovereenkomst

Reeds van bij het begin van het huren van de gekozen kantoorruimte in Utrecht is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de opzegtermijn die wordt gehanteerd. Op het ogenblik dat er een bedrijfs- of kantoorruimte wordt gehuurd is het mogelijk om zelf de opzegtermijn te bepalen. Dit is het gevolg van het feit dat deze valt onder de 230-bedrijfsruimte. Let op, dit geldt niet voor het huren van een winkelruimte. Deze valt namelijk onder de 290-bedrijfsruimte. In ieder geval, bent u op een bepaald ogenblik verplicht om uit te wijken naar een nieuwe kantoorruimte? Dan spreekt het voor zich dat het voor u duidelijk moet zijn met welke opzegtermijn er precies rekening moet worden gehouden.

Extra aandachtspunten voor een kantoorruimte Utrecht huren

Bovenstaande twee punten zijn uiteraard nog maar het begin van uw zoektocht naar het huren van een geschikte kantoorruimte in Utrecht. Het spreekt dan ook voor zich dat er ook nog heel wat andere aandachtspunten bestaan om rekening mee te houden. Het gaat hierbij om:

  1. Welke nutsvoorzieningen zijn er voor handen en hoe is dit precies geregeld?
  2. Dienen er bepaalde servicekosten te worden betaald?
  3. Bestaat er een mogelijkheid om een deel van de kantoorruimte onder te verhuren?
  4. Is het mogelijk om bijvoorbeeld lichtreclame aan te brengen op de gevel?
  5. Is er voldoende parking voorhanden bij de uitgekozen kantoorruimte?

Kantoorruimtes Utrecht worden in de meest uiteenlopende vormen aangeboden. Dit betekent ook dat ze in de praktijk over een sterk verschillende kostprijs kunnen beschikken. Door het feit dat een kantoorruimte Utrecht over zo’n diverse huurprijs kan beschikken zorgt er voor dat ze zowel voor grote, middelgrote als kleine ondernemingen tot de mogelijkheden behoort. Benieuwd of een kantoorruimte Utrecht iets voor u is? Bekijk hier het aanbod in de Nova Building.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *