Tip om efficiënter orders te picken

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer je een e-commerce bedrijf bent met een webshop, heb je te maken met vele orders waarbij diverse artikelen verwerkt en verstuurd moeten worden. Daarbij is het fijn om overzichtelijk te werk te gaan zodat je tijd en geld bespaart. Overzicht creëren om efficiënter orders te picken klinkt misschien gecompliceerd, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. In dit artikel leggen we je uit hoe je efficiënter orders kan picken binnen jouw magazijn met slechts één stap. 

Wat is het nut van efficiënter orders picken?

Een bestelling bij elkaar zoeken kost tijd en moeite. Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst op jouw webshop, is het de beurt aan jouw medewerkers. Zij hebben namelijk de taak om de gevraagde artikelen in het magazijn bij elkaar te zoeken en te verwerken. Vervolgens worden de artikelen samengevoegd tot een order en gereed gemaakt voor de verzending. Om zo min mogelijk fouten te maken in dit proces is het van belang dat er een duidelijk overzicht is over de opslag in het magazijn en inzicht in de voorraden. Op die manier weten medewerkers de precieze locaties van artikelen zodat orders snel gepickt kunnen worden. 

Efficiënter orders picken door visuele instructies

Orders picken kan makkelijker, efficiënter en leuker door middel van pick-to-light. Door deze hardware te implementeren in jouw magazijn, worden picklocaties voorzien van elektronische displays. Wanneer er een product gepickt moet worden, gaat er een lampje branden op het display van de locatie waar het product opgeslagen ligt. Ook geeft het systeem meteen aan hoeveel stuks er gepickt moeten worden. Door deze visuele instructies zijn medewerkers meer gefocust op het picken, sorteren en consolideren zonder te hoeven schakelen tussen artikelinformatie en pakbonnen van goederen. Orderpicken kan op deze manier eigenlijk niet meer fout gaan. 

Snel en duurzaam

Pick-to-light is een gebruiksvriendelijk systeem. Magazijnmedewerkers zien in één oogopslag waar ze moeten zijn voor de volgende orderpick. Dit verhoogt tevens de productiviteit binnen jouw magazijn. Medewerkers kunnen namelijk sneller aan de slag, zijn sneller klaar en maken minder fouten. Het systeem is daarnaast vooral interessant voor webshops die artikelen verkopen met een hoge omloopsnelheid. Orderpicken is daarbij namelijk een continue proces. Omdat de hardware tevens volledig papierloos werkt, scheelt het je een bom aan administratief werk én ben je maatschappelijk verantwoord bezig. 

De hardware installeren in een WMS

Montawms.com kan het pick-to-light systeem naadloos in jouw Warehouse Management Systeem integreren. Door middel van een WMS stuur jij jouw pick-to-light hardware op een zo optimaal mogelijke manier aan. Door de geautomatiseerde processen van een WMS ben je er van verzekerd dat de hardware goed werkt en blijft werken. Met de combinatie van slimme looproutes, multi-order picking en batchpicking sla jij met het pick-to-light systeem de grootste efficiëntieslag uit jouw magazijn. Integreer de hardware vandaag nog in de WMS software en ontdek de vele voordelen die deze geautomatiseerde service biedt voor jouw bedrijf!

Categorieën: Overig