Tips voor een gestructureerd kantoor

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Denk bijvoorbeeld aan iets als lockers wanneer je aan zoiets als een gestructureerd kantoor denkt. Maar wat zijn nou precies goede tips voor een gestructureerd kantoor? Niemand wil namelijk echt werken in een kantoor waar van alles door elkaar ligt en waar totaal geen structuur in te vinden is. Zo raak je dingen gemakkelijk kwijt en kun je dingen maar moeilijk terug vinden. Niet ideaal dus wanneer je aan het werk bent. Het handigste is als je altijd weet waar datgene wat je zoekt, ligt. Dan kun je het zo pakken en verder met je werk. Ook straalt een kantoor van structuur een bepaalde soort rust uit. Rust zorgt ervoor dat jij je beter kan concentreren op je werk.

Wat geeft een kantoor nou structuur?

Dat is een hele goede vraag. Zo is structuur voor de een dan ook net weer iets anders dan dat structuur is voor de ander. Maar toch kunnen we wel een beetje tot een algemene conclusie komen over wat structuur nou precies is in een kantoor. Ten eerste wil je ervoor zorgen dat alles op je kantoor op een logische plek staat. Je computer moet bijvoorbeeld op de goede plek staan. Maar ook bijvoorbeeld bepaalde vakjes voor papieren die je veel gebruikt of moet scheiden kunnen handig zijn om bijvoorbeeld in de buurt van je computer neer te zetten. Verder kan het ook erg handig zijn om bijvoorbeeld een printer op een handige plek neer te zetten als je regelmatig moet printen.

De laatste tip over structuur

Nu is er wel iets wat ik erg aanraad wat betreft structuur creëren op je kantoor. Zorg ervoor dat je je pennen ergens bij elkaar op kan bergen. Zorg ervoor dat je papieren vakjes of lades hebt voor al je papieren bijvoorbeeld zodat je die ook netjes op kan bergen. Zorg eigenlijk dat je voor alle dingen een vaste plek hebt om ze op te bergen. En zorg ervoor dat je veel dezelfde dingen ook daadwerkelijk bij elkaar opbergt.