Op zoek naar werk? Hier zijn 3 tips

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Misschien heb je dagen besteed aan het zoeken naar vacatures in Groningen en het afstemmen van je cv op elke vacature. Misschien heb je je zelfs voorbereid op meerdere sollicitatiegesprekken, maar heb je nog steeds niet de baan die je wilt. Je vraagt ​​je misschien af ​​of je ooit uit deze cirkel kunt komen. Mensen hebben dit allemaal minstens één keer in hun leven meegemaakt. Er ontbreekt op dit moment waarschijnlijk iets in je zoekproces naar een baan. Misschien is je cv bijvoorbeeld niet ATS-vriendelijk en is het daarom nooit door een recruiter ontvangen. Of misschien zoek je niet op de juiste plekken. Met deze onderstaande tips voor het zoeken naar een baan, zul je zien hoe je het probleem kunt oplossen.

Bepaal je carrière doelen

Je moet je carrière doelen kiezen en je zoekopdracht verfijnen voordat je op vacatures gaat zoeken. Dit geldt vooral als je net afgestudeerd bent of van loopbaan verandert. Je weet niet eens waar je moet beginnen met zoeken als je gewoon op zoek bent naar een baan. Vraag jezelf af wat je wilt. Zoek uit in welke branche je probeert door te breken en welke functie je wilt hebben. Ontdek wat jouw ideale en droombaan is. Ook moet je weten hoe je daar kunt komen en welke maatregelen je moet nemen. Als je de antwoorden op deze vragen kent, kun je je zoekopdracht verfijnen.

Besteed tijd aan het zoeken

Een baan zoeken doe je niet alleen in het weekend of in je vrije tijd. Als je nu werkloos bent, heb je zeker veel tijd om de beste baan voor jou te zoeken. Reserveer een bepaald aantal uren per dag of bepaalde dagen per week om aan je zoektocht naar werk te besteden. Je moet niet stoppen voordat je een paar sollicitatiegesprekken hebt gepland. Als alternatief kun je streven naar het indienen van 10-20 aanvragen per dag. Als je niet genoeg vrije tijd hebt, kun je programma’s gebruiken die het sollicitatieproces kunnen automatiseren door honderden vacatures te verzamelen. Je kunt eenvoudig je cv uploaden en je favoriete banen bepalen. Wanneer je een vacature vindt die je aandacht trekt, kun je je cv indienen bij het bedrijf dat de vacature heeft geplaatst. De programma’s zullen beginnen met het afstemmen van je profiel op de posities en namens jou solliciteren zodra je de abonnementskosten hebt betaald.

Vertrouw niet alleen op online bronnen voor je onderzoek

Online vacaturesites hebben al zoveel mensen geholpen om een ​​baan te vinden. Het betekent echter niet dat je andere kansen moet negeren. Je kunt bijvoorbeeld ook sociale media gebruiken om aan een baan te komen. Het heeft de wereld echt veranderd. Veel mensen hadden via sociale media al een baan gevonden. Je moet echter niet alleen op websites of sociale media zoeken naar werk. Je kunt ook deelnemen aan arbeidsbeurzen, wervings managers benaderen of loopbaanbegeleiding diensten raadplegen. Mogelijkheden uitbreiden en alle opties voor het zoeken naar werk gebruiken, kan echt nuttig zijn. Gebruik nooit slechts één methode om naar een baan te zoeken. Je moet er dus voor zorgen dat je in de toekomst elke kans die voor je ligt, waar en wanneer je ook bent, benut.

Categorieën: Overig