Laat een boekhouder je helpen met je financiële administratie

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer je ervoor kiest om als zelfstandige te werken, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Je financiële situatie is daar een van. Je krijgt namelijk niet standaard een loon uitbetaald op het einde van de maand zoals een bediende. Om deze zorg van je schouders te nemen, kan je beroep doen op een boekhouder.

Voordelen van werken als een zelfstandige

Werken als een zelfstandige heeft natuurlijk heel wat voordelen. Je bent je eigen baas en je kan je uren volledig zelf kiezen. Indien je bijvoorbeeld op een maandagnamiddag zelf een afspraak hebt, kan je heel eenvoudig je andere afspraken hierrond boeken. Je hoeft hiervoor geen verlof te vragen bij je baas. Daarnaast kan je ook zelf beslissen met wie je wil samenwerken en wie je wil aannemen. Je hebt met andere woorden volledige zeggenschap over het werk dat je doet.

Nadelen van werken als een zelfstandige

Natuurlijk zijn er ook enkele zaken die als nadelig kunnen beschouwd worden. Wanneer je bijvoorbeeld ziek bent als zelfstandige, word je niet doorbetaald. Het is dus belangrijk dat je een spaarpotje hebt waar je in noodgevallen gebruik van kan maken. Daarnaast moet je zelf voor je inkomen zorgen, dus je moet zien dat je voldoende opdrachten of klanten hebt. Hier bovenop komt dat je ook je financiële administratie volledig zelf moet beheren. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, kan je bijvoorbeeld wel zoeken naar een boekhouder voor de zorgsector indien je zelf in de zorg werkt.

Gebruik een programma voor je boekhouding

Om je financiële administratie te verminderen, bestaan er ook programma’s zoals Zofi die je facturatie linken aan de afspraken die in de software staan vermeld. Zo wordt er een groot deel volledig automatisch gedaan waardoor je eenvoudiger het overzicht kan bewaren en je zelf meer tijd hebt voor andere zaken.

Categorieën: Overig