Tips voor een gezamenlijke lunch op kantoor

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Voor iedereen die op kantoor werkt, is het heel vanzelfsprekend dat je rond de middag met elkaar gaat lunchen. De ene keer neem je je eigen brood mee en de andere keer bestel je wat. Vooral dat laatste is bij de meeste kantoren vaak vaste prik op vrijdag. Dan neemt niemand zijn of haar brood mee en begint er meestal bij binnenkomst al iemand met het speculeren bij welke toko er die dag wat lekkers wordt besteld. Het grote voordeel is, dat je natuurlijk helemaal nergens rekening mee hoeft te houden en er alleen voor hoeft te zorgen dat de bestelling op tijd wordt geplaatst. Vooral rondom lunchtijd is de kans vrij groot dat je niet de enige bent die graag wat wil bestellen.

Zorg voor een tijdige bestelling

We hebben het hierboven natuurlijk al even genoemd, maar toe zien we, dat het te vaak voorkomt dat er niet op tijd wordt besteld. Zorg er daarom dus ook voor, dat je wanneer je weet dat je op dezelfde dag wat gaat bestellen, je tijdig de bestelling doorgeeft. De meeste mensen op kantoor beginnen rond de klok van 8.00 of 8.30, dus het moet prima lukken om rond 09.00 uur door te geven wat iedereen wil hebben. Dus wil jij je lunch laten bezorgen in Gorinchem, dan doe je er dus verstandig aan om dit tijdig door te geven. Doe je dit niet, dan loop je dus het risico dat je het zelf op moet halen of nog erger, dat je je eigen lunch moet verzorgen.

Maak iemand verantwoordelijk

Je zit er niet op te wachten, dat iedereen elkaar op de dag dat er besteld gaat worden vragen aan zit te kijken wie de bestelling deze week op zich neemt. Zorg er daarom voor dat je een vast schema maakt, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Uiteraard kun je er ook met elkaar voor kiezen dat dit iedere keer dezelfde persoon is, maar rouleren is natuurlijk veel eerlijker om te doen. Tegenwoordig kun je de rekenin gemakkelijk delen door het aantal personen met wie je hebt besteld, zodat je lunch laten bezorgen een eitje wordt.

Categorieën: Marketing