Gemakkelijk een auto financieren

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Heb je wel eens nagedacht over autofinanciering? Ja dat klopt, een auto valt te financieren. Ik snap het heel erg goed dat je bepaalde auto’s niet in een keer kan betalen. Daar zijn ze dan simpelweg te prijzig voor. En dat is een heel normaal iets, want auto’s zijn vaak ook echt wel een prijzig ding om aan te schaffen. Het helpt hierbij als je een financiering zou kunnen krijgen voor een auto. Dit houdt in dat je de auto niet zelf hoeft te betalen in een klap, maar dat je de auto in delen kan betalen. Je spreekt een termijn af met de financierder over hoe lang jij erover doet om je auto af te betalen. Je krijgt dan vaak een bepaald bedrag per maand en moet hier een klein beetje rente overheen betalen.

Waarom niet in een keer kopen?

In een keer kopen kan voordeliger zijn omdat je er dan geen rente overheen hoeft te betalen. Alleen zit hier wel een grote maar aan. Het klopt dat als je alleen naar de rente kijkt, de auto op lange termijn prijziger is met financiering tegenover wanneer je de auto in een keer zou betalen. Maar we hebben ook te maken met dingen zoals inflatie, onze lonen gaan omhoog, en onze tijd wordt meer waard. Zo kan het een stuk voordeliger zijn om het dus te laten financieren. Het geld wat je nu hebt, heb je dan bijvoorbeeld veel meer moeite voor gedaan om te krijgen dan het geld dat je in de toekomst hebt om je financiering af te kunnen betalen.

Is het lastig om een financiering te krijgen?

Dat ligt eraan hoe je deze vraag bedoelt en wat je omstandigheden zijn. Het regelen en opstarten van een financiering is redelijk voor de hand liggend. Het is makkelijk en snel geregeld, en kan zelfs online gedaan worden. Wat betreft je omstandigheden: des te groter de financiering moet zijn, des te meer je moet verdienen. Heb je niet veel onkosten of leningen? Heb je een vast contract? Dit zijn bijvoorbeeld dingen die het je makkelijker maken om een financiering te krijgen.

Categorieën: Overig