Microsoft Power BI; Voor iedereen te gebruiken?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Microsoft Power BI is een business intelligence-platform dat niet-technische zakelijke gebruikers tools biedt voor het aggregeren, analyseren, visualiseren en delen van gegevens. De gebruikersinterface van Power BI is redelijk intuïtief voor gebruikers die bekend zijn met Excel en de diepe integratie met andere Microsoft-producten maakt het een zeer veelzijdige zelfbedieningstool die weinig training vooraf vereist.

Wat kun je doen met Power BI?

Microsoft Power BI wordt gebruikt om inzichten te vinden in de gegevens van een organisatie. Power BI kan helpen bij het verbinden van ongelijksoortige datasets, het transformeren en opschonen van de data in een datamodel en het maken van grafieken of tabellen om visualisaties van de data te geven. Dit alles kan gedeeld worden met andere Power BI gebruikers binnen de organisatie.

Het bouwen van een Power BI-rapport begint met het verbinden van gegevensbronnen. Gebruikers vragen vervolgens de gegevens op om rapporten te maken op basis van hun behoeften. Het rapport wordt gepubliceerd naar Power BI Service en gedeeld, zodat cloud- en mobiele gebruikers het rapport kunnen zien en ermee kunnen werken. Machtigingen kunnen worden toegevoegd om collega’s de mogelijkheid te geven de rapporten te bewerken of dashboards aan te maken.

Wie gebruikt Power BI?

Hoewel Power BI een selfservice BI-tool is die data-analyse naar werknemers brengt, wordt het vooral gebruikt door data-analisten en business intelligence-professionals die de datamodellen maken voordat ze rapporten met de hele organisatie verspreiden. Mensen zonder analytische achtergrond, zoals nieuwe studenten binnen de finance, kunnen echter ook nog steeds door Power BI navigeren en rapporten leren maken.

Is Power BI gemakkelijk om mee te werken?

Power BI is eenvoudig te leren. Power BI heeft een eenvoudige interface die gemakkelijk is voor nieuwe studenten. Power BI heeft echter ook functies voor geavanceerde gebruikers, wat natuurlijk iets ingewikkelder is voor studenten zonder eerdere BI-ervaring. Desalniettemin is het gemakkelijk om het werken met Power BI aan te leren door er consistent tijd in te stoppen en dit regelmatig te herhalen.
Bron: Staan Academy

Categorieën: Marketing