Zakelijke zonnepanelen: profiteer van deze fiscale voordelen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Steeds meer Nederlanders maken de keuze om over te stappen op zonnepanelen, gezien de bijdrage die je hiermee levert aan het milieu. Je draagt bij aan een duurzame wereld, waarin energie wordt opgewekt op een manier die schoon is voor de lange termijn. Met zonnepanelen kun je ook een zakelijk voordeel bereiken en geld verdienen. Het biedt namelijk een aantal fiscale voordelen om zonnepanelen aan te schaffen. Naast de regeling voor subsidie zonnepanelen kun je er ook voor kiezen om de aankoop van zonnepanelen af te trekken van de belasting die je moet betalen. 

De zakelijke investering van zonnepanelen 

Zonnepanelen kunnen dienen als een zakelijke investering, een manier waarop je bijdraagt aan het milieu en ook geld verdient. Als bedrijf kun je namelijk gebruik maken van een aantal regelingen om een zakelijk voordeel te behalen. De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld om in 2030 voor bijna de helft minder C02 uit te stoten ten opzichte van 1990. Om dit doel te behalen, is het belangrijk dat bedrijven de overstap zetten naar duurzame energie. Om deze transitie te stimuleren, hanteert de overheid een aantal zakelijke regelingen. 

Zakelijke voordelen

Of je nou besluit om vijf zonnepanelen aan te schaffen of meer dan honderd, je hebt te maken met een aantal zakelijke voordelen. Ten eerste hoef je minder belasting af te dragen aan het einde van ieder jaar, ten tweede geniet je het voordeel van een teruglevering en ten derde ontvang je subsidies. Daarnaast wek je met zonnepanelen zelf energie op, waardoor je minder afhankelijk bent van het energienet om voldoende energie te ontvangen. De energierekening zal omlaag gaan, als gevolg van de zonnepanelen. 

Zonnepanelen afschrijven en subsidie

De waarde van de zonnepanelen zal per jaar verminderen en het is mogelijk om dit proces te kanaliseren door gebruik te maken van afschrijvingen. Over een periode van twintig jaar kun je per jaar aangeven hoeveel de zonnepanelen aan financiële waarde verminderen. Dit bedrag kun je aftrekken van de belasting die je betaalt. Het aanschaffen van zonnepanelen is verder een groot bedrag, waardoor jij bij jouw lokale gemeente subsidie aan kan vragen. In een periode van zeven jaar ben je meestal in staat om de investering terug te verdienen en vervolgens winst te behalen.

Categorieën: Investeren