Welke bedrijfskleding is geschikt voor jouw bedrijf?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Afhankelijk van waar je werkt, verschilt enorm wat je moet kunnen op het gebied van vaardigheden en wat je op het werk moet dragen. Je zou geen kapper in een bouw uniform zien rondlopen, terwijl je ook geen tandarts in een kookschort zou zien. Bij het starten van een nieuwe baan is het dus belangrijk om te weten welke kleding je moet dragen en hoe je goed moet kunnen werken op dat gebied. Neem het voorbeeld van een bouwvakker: je hebt specifieke kleding nodig om je te beschermen tegen je omgeving, maar ook om je goed zichtbaar te maken voor anderen om je heen die, bijvoorbeeld, machines gebruiken. Helly hansen is een goed merk waar veel bouwvakkers bijvoorbeeld hun werkbroek kopen. Dit merk heeft kleding van hoge kwaliteit en is bereid tegen veel verschillende weersomstandigheden, waardoor het ideaal is voor werknemers zoals bouwvakkers. Maar hoe moet je precies weten welk type kleding het beste bij jouw specifieke baan of werk past?

De beste kleding voor kappers

Eerder bespraken we snel dat kappers geen kleding zouden moeten dragen die, bijvoorbeeld, bouwers wel zouden dragen. Dus stel je voor dat je aan je eerste baan als kapper begint: hoe weet je precies wat je aan moet trekken? Het is vaak zo dat specifieke bedrijven en merken eisen stellen aan wat hun werknemers moeten dragen. Of dat nu is qua kleur die ze moeten dragen, korte of lange mouwen, of hun merk wel of niet op de kleding moet staan, etc. Als we kappers als voorbeeld nemen in het algemeen, dragen ze vaak eenvoudig gekleurde kleding met elke lengte van de mouw. Ze hebben vaak ook een soort riem met veel compartimenten om al hun benodigdheden voor het knippen en stylen van haar op te bergen. Ze hebben secties voor scharen, clips, een water spray, noem maar op. Deze eisen van kleding worden vaak door het bedrijf zelf geleverd en wanneer je wordt aangenomen, ontvang je eigenlijk altijd wel genoeg informatie over wat je wel en niet kunt dragen op je werk.

De beste kleding voor tandartsen

Tandartsen hebben ook veel specifieke regels als het gaat om wat ze dragen op het werk. Als kapper heb je waarschijnlijk meer vrijheid van wat je die dag naar je werk wilt dragen. Als tandarts draag je echter vaak dezelfde outfit op elke dag dat je werkt. Beginnen als tandarts of tandartsassistente betekent dat je op de hoogte moet zijn van de dresscode. Vaak dragen tandartsen geen nagellak en/of specifieke sieraden. Ze dragen ook vaak tandarts scrubs, dit zijn specifieke uniformen die gemaakt zijn voor tandartsen, net als voor dokters en artsen. Ook hebben veel tandartsen specifieke schoenen die ze wel en niet op hun werk kunnen dragen in verband met de veiligheid en netheid van hun werk. Tandartspraktijken zijn altijd schoon, dus van de medewerkers wordt verwacht dat ze er ook zo uitzien. Per bedrijf zijn er echter verschillende regels en voorschriften op het gebied van hun specifieke werkkleding. Dus waar je ook werkt, je zult er altijd anders uitzien, wat de baan ook kan zijn.

Categorieën: Marketing