Dit moet je weten over een industriële manipulator

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Moet jij voor je bedrijf vaak zware objecten verplaatsen of tillen? Een industriële manipulator kan je daar eenvoudig bij helpen. Met zo’n manipulator maak je het jezelf een stuk makkelijker en ga je efficiënter met je tijd om. Manipulators zijn er in allerlei soorten en ook op maat te verkrijgen, waardoor er ook altijd een versie voor jou(w bedrijf) beschikbaar is.

Waarvoor kun je een manipulator gebruiken?

Met een industriële manipulator kun je menselijke arbeid rondom tillen, liften of manipuleren van producten gemakkelijk overnemen. Met een manipulator kun je een product vastpakken, verplaatsen en zelfs aanpassen. Met een speciale constructie van knikarmen wordt het vastpakken en verplaatsen van het product een stuk lichter werk voor jou of je medewerkers. Pas als het product op de plaats van bestemming is, wordt het door de manipulator weer losgelaten. Zo wordt het verplaatsen en manipuleren van producten een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Voordelen van een manipulator

Het grootste voordeel van een manipulator is het wegnemen van de belasting op de medewerkers. Dat heeft op de lange termijn meerdere voordelen, zowel voor het bedrijf als jou of je medewerkers zelf. Zo is er minder ziekteverzuim, voldoe je ruimschoots aan wetgeving van bijvoorbeeld ARBO, hebben medewerkers meer plezier in hun werk en kun je je medewerkers langer inzetten. Ook gaat de productiviteit en efficiëntie van het proces snel omhoog met behulp van een manipulator. Verder werkt een manipulator ontzettend veilig, zowel voor de gebruikers als voor de producten die verplaatst moeten worden. Al met al is een manipulator een waardevolle investering die uitval onder medewerkers beperkt en de productiviteit van je productieproces verhoogt.

Verschillende soorten manipulators

Manipulators kunnen in veel situaties ingezet worden, dus zijn er ook een hoop soorten manipulators te vinden. Enkele soorten zijn ‘master balancers’, ‘palletkantelaars’, ‘XY systemen’ of ‘flexi balancers’. Manipulators zijn ook specifiek op maat te maken voor jouw bedrijf. Wil je alle soorten manipulators overzichtelijk op een rijtje zien of meer mogelijkheden lezen? Neem dan eens een kijkje op de website van BPLhandling.com.

Categorieën: Marketing