De belangrijkste voordelen van een dockleveller

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Door te kiezen voor een dockleveller draag je bij aan het opheffen van het hoogteverschil tussen het laadperron en de te laden vrachtwagen. Vaak zit hier namelijk een gat in, als een vrachtwagen besluit om zijn spullen af te leveren in een magazijn. Een van de oplossingen hiervoor is een dockleveller, aangezien hierbij gebruik wordt gemaakt van een mechanisme dat de zware goederen optilt en naar beneden brengt. Er is een breed aanbod aan docklevellers, waardoor je bij het maken van een keuze iets kunt selecteren dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende ruimte is in het magazijn, zodat een dockleveller van praktische waarde kan zijn. 

Verschillende modellen

Voor het aanschaffen van een dockleveller geldt dat er verschillende modellen te vinden zijn, te vinden in de Dockequipment. Het is belangrijk om de modellen te vergelijken met elkaar, zodat je de beste keuze kunt maken. Er zijn vaste docklevellers, maar ook varianten die verplaatst kunnen worden. De extra functie van mobiliteit kan van grote waarde zijn, als je werkzaam bent in een groot magazijn met zware spullen. 

De beste dockleveller voor jouw situatie

Welke dockleveller het beste is, hangt af van jouw situatie. Hierbij kan je denken aan de laadperrons en het type vrachtwagen dat langskomt. Er zijn ook modellen beschikbaar met of zonder uitschuifbare klep. Het bereik van een dockleveller verschilt en is afhankelijk van het model dat je uitkiest. 

Werking van een dockleveller

Een dockleveller is zodanig gemaakt dat het in staat is om ieder hoogteverschil op te lossen, wat van grote waarde kan zijn op het laadperron. Bij een hoogteverschil is het inladen en uitladen van goederen erg moeilijk om te doen en is de kans op ongelukken bovendien aanwezig. Een dockleveller maakt de situatie waarin je zit veiliger en zorgt ervoor dat je minder moeite hoeft te doen bij het verplaatsen en wegvoeren van goederen. Bij gebruik van een dockleveller moet je dit proces begeleiden door gebruik te maken van een stoplicht en veiligheidsvoorschriften. Hierdoor worden ongelukken voorkomen.

Categorieën: Marketing