Waarom ook jij beginnen met beleggen moet overwegen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Vaak staan we er niet of in ieder geval te weinig bij stil, maar het leven wordt stelselmatig duurder. Dat heeft als gevolg dat we met ons inkomen steeds minder kunnen betalen. Het is dan ook voor veel mensen absoluut noodzakelijk geworden om op zoek te gaan naar manieren om hun inkomsten te vergroten. Dat is echter natuurlijk lang niet altijd even voor de hand liggend, integendeel. Beleggen kan op dit vlak echter een zeer belangrijke meerwaarde betekenen. Door bijvoorbeeld een portefeuille met aandelen aan te leggen kan je niet alleen rekenen op een toename van je vermogen, mogelijks kan je ook nog eens rekenen op een bepaalde vorm van passief inkomen. Wil jij hier nu ook graag meer over te weten komen? Dan is het zeker de moeite waard om verder te lezen!

Onze vaste kosten stijgen elk jaar 

Wij mensen beschikken vandaag de dag over veel meer vaste kosten dan in het verleden het geval was. In eerste instantie zijn er natuurlijk de standaard vaste kosten die zijn vereist. Denk hierbij aan:

  • Elektriciteit; 
  • Telefonie;
  • Water; 
  • Gas; 

Voor de bovenstaande vaste kosten geldt dat er dus eigenlijk niet zoveel is veranderd. Alleen is het wel zo dat deze  diensten tegenwoordig een stuk duurder zijn geworden in vergelijking met vroeger. Dat is echter niet alles. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere kosten bijgekomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het abonnement voor je internetconnectie en wat bovendien ook te denken van de kost voor digitale televisie en / of één of meerdere streamingdiensten? Door te beleggen kan je ervoor zorgen dat je deze kosten eenvoudiger kan betalen. 

De spaarrente staat op een historisch laagtepunt 

Om de stijgende kosten van onze (vaste) diensten en producten te kunnen betalen is van belang om een financiële meerwaarde te creëren. Dit bij voorkeur zonder dat je daarvoor heel wat extra uren hoeft te werken. Voor menig aantal mensen geldt namelijk in de praktijk dat dit, bijvoorbeeld als gevolg van de gezinssituatie, helemaal niet mogelijk is. Door te beleggen kan je ervoor zorgen dat je verzamelde kapitaal aan het werk wordt gezet voor jou. Dit aldus zonder dat je daarvoor zelf actief aan de slag moet gaan. Het spreekt voor zich dat dit zeer interessant is te noemen. Je vermogen aan het werk zetten door je geld te parkeren op een eenvoudige spaarrekening is omwille van de historisch lage spaarrente op moment van schrijven uiteraard geen mogelijkheid. 

Beleggen beschermt je vermogen, ook op lange termijn

Jarenlang waren heel wat mensen best een beetje bang om te gaan beleggen. Zij waren dan ook van mening dat beleggen hun vermogen meer risico’s dan (potentieel) rendement opleverde. Uiteraard is het belangrijk om verstandig te beleggen en over een goed uitgekiend risicoprofiel te beschikken. Enkel en alleen op die manier is het namelijk zo dat je, je vermogen niet alleen op de korte, maar ook op de lange(re) termijn kan beschermen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, indien jij in de toekomst niet voor vervelende financiële verrassingen wil komen te staan is ervoor kiezen om met een gedeelte van je vermogen te gaan beleggen doorgaans meer dan de moeite waard.

Categorieën: Investeren