Waarom een creditcard een musthave is

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een creditcard wordt door veel mensen vandaag de dag nog steeds gezien als een betaalmiddel voor de rijken. Niets is minder waar, tegenwoordig hebben steeds meer mensen een eigen creditcard. Dit heeft verschillende redenen. Het hebben van een creditcard brengt grote voordelen met zich mee. Het is waar dat voor de meeste creditcard maandelijks betaald moet worden of dat er rente verschuldigd is over het bedrag dat je “rood staat” of gebruikt hebt. Het is daarom belangrijk goed uit te zoeken welke creditcard bij jouw past en hoeveel het gebruik van deze kaart je zal gaan kosten. Je hebt ontzettend veel creditcards en zal er dus zeker een vinden die bij jouw wensen past. 

Met een gerust hart bestellen

Bij de meeste creditcards zijn al jouw aankopen die je met deze kaart doet verzekerd tot zo’n 180 dagen. Veel zaken die je online bestelt met je creditcard zijn vanaf dat moment ook automatisch verzekerd. Je moet niet denken aan gevallen waarbij je net een nieuwe camera op de grond laat vallen, dan ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk. Nog een groot voordeel van een creditcard wanneer je deze gebruikt om online spullen te bestellen is de aflevergarantie. Dit houdt in dat wanneer je het product bestelt hebt en je ontvangt het product niet of je krijgt een namaak product thuis gestuurd dat de creditcardmaatschappij de betaling ongedaan maakt en jij je geld terugkrijgt. Dit werkt hetzelfde bij geboekte vakanties. Gaat je reisorganisatie bijvoorbeeld failliet dan kun je de betaling ongedaan maken en toch je geld nog terugkrijgen. 

Een creditcard wordt (bijna) overal geaccepteerd

Nog een groot voordeel van een creditcard is dat deze (bijna) overal geaccepteerd wordt. Ook op vakantie in een ver land kun je nog steeds gemakkelijk betalen. Het is niet voor niets dat reizigers al jaren zweren bij creditcards. Vaak heb je om op vakantie te gaan zelfs een creditcard nodig. Veel hotels vragen om een creditcard bij het maken van een reservering voor het hotel. Ook op vakantie zelf kun je vaak je creditcard nodig hebben. Veel verhuurbedrijven zoals autoverhuren in vakantielanden vragen creditcards als borg bij het huren van een vakantieauto. Bij dit proces wordt er een bedrag van je creditcard ingehouden en krijg je dit bedrag weer “terug” als je je huurauto weer goed en wel inlevert bij het verhuurbedrijf. 

Gemakkelijk extra geld ter beschikking

Met een creditcard heb je ook altijd snel extra geld ter beschikking wanneer je bijvoorbeeld een grote betaling wil doen, maar geen geld wil gaan lenen bij de bank. Let wel erop dat je een goedkope creditcard uitzoekt. Bij de meeste creditcards betaal je namelijk een hele hoge rente. Het voordeel is wel dat je zoals gezegd geen lening hoeft af te sluiten bij de bank. Je betaalt simpelweg met je creditcard en kan vanaf dat moment het hele bedrag in termijnen aflossen, zoals gezegd is de verschuldigde rente die je hierbij ook nog eens moet betalen vaak heel erg hoog. Kijk daarom goed voordat je de creditcard gaat gebruiken wat de gehanteerde percentages zijn van de creditcardmaatschappij. Reken vervolgens eerst voor jezelf uit hoeveel je nieuwe aankoop je dan in totaal gaat kosten. Koop nooit zomaar iets met een creditcard zonder eerst even te rekenen. 

Categorieën: Financiën