Welk soort zonwering kan ik het beste nemen op kantoor?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Zonwering op je kantoor is natuurlijk noodzakelijk. De zon kan je nogal irriteren als je lekker hard aan het werk bent en de zon heel de tijd je zicht verblindt. Of als de zon in je rug schijnt en je je halve beeldscherm niet meer kan zien. Nu zijn er tientallen verschillende soorten zonwering in alle kleuren en maten. Hier een goede keuze uit maken kan nogal lastig zijn. Moet je nu bijvoorbeeld voor screens gaan of toch gewoon voor een rolluik.

Wat zijn screens en de voordelen

Een screen is een sterk doek dat wordt gebruikt als zonwering. Het is eigenlijk bijna het zelfde als een zonnescherm. Alleen staat deze verticaal op het raam. Hierdoor vangt het veel minder wind op én kan men niet naar binnen kijken. Je hebt screens voor buiten en voor binnen. Het voordeel van dat het doek dat buiten hangt is dat het de warmte nog goed buiten houdt in de zomer. Je hebt ook versies die een beetje licht door laten. Hiermee kan jij zelf wél naar buiten kijken, maar niemand kan bij jou naar binnen kijken. Daardoor ogen deze ook veel meer open dan rolluiken. Als je die dicht doet kan je er niet meer door heen kijken en komt er geen licht naar binnen. Let wel op dat screens niet bestendig zijn tegen sommige weersomstandigheden.

De voordelen van rolluiken

Rolluiken worden al heel lang gebruikt als zonwering. Rolluiken werken isolerend en inbraak werend erg goed. Ook kunnen ze tegen alle weersomstandigheden. Een inbreker kan erg lastig naar binnen gaan als ze dicht hebt. Super handig. Ten tweede isoleren ze erg goed. Door dat er een extra luchtkamer tussen je raam en je kozijn hebt waar de kou of warmte in kwijt kan. Nog een voordeel is dat ze geluiddempend zijn. Werk je naast een drukke weg is het voordelig voor je concentratie. Als je ze dicht doet heb je een stuk minder last van het geluid van buitenaf. Dit is erg fijn om in je kantoor te hebben als je hierdoor vaak je concentratie verliest.

Voor wat moet ik gaan?

Dat ligt eraan wat het beste bij jouw situatie past. Qua prijzen zijn rolluiken meestal iets goedkoper. Heb je liever dat je zonwering geluiddempend, goed isolerend en inbraak vertragend zijn kan je het beste voor rolluiken gaan. Hou je meer van frisse lucht, meer openheid en wil je nog naar buiten kunnen kijken kan je het best voor screens gaan.