De toegevoegde waarde van een spreker op je zakelijke evenement

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Tegenwoordig is een zakelijk evenement niet meer compleet zonder de aanwezigheid van één of meerdere sprekers. Hoewel een spreker boeken pas een trend van recentere jaren is, is het waarschijnlijk dat sprekers nog lang een belangrijke rol zullen spelen, omdat ze erg veel toegevoegde waarde hebben. Daarover lees je in dit artikel meer.

Ander perspectief

Om scherp te blijven, is het goed om altijd kritisch te blijven op je eigen denkbeelden. Daarom is het belangrijk om niet alleen in je eigen bubbel te blijven hangen, maar ook naar meningen van anderen te luisteren. Juist op die manier ontstaan vernieuwende en frisse ideeën. Een spreker kan zo’n alternatief geluid bieden. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met zo’n tegendraadse spreker, maar het kan zeker helpen om anders over bepaalde dingen na te gaan denken en verlost te worden uit oude vastgeroeste denkpatronen. 

Inspirerend en motiverend

Daarnaast kan het persoonlijke verhaal van een spreker erg inspirerend zijn voor anderen. De geboekte successen en bijzondere prestaties kunnen veel bewondering oproepen. Hierdoor kan iemand gemotiveerd raken om die ene droom die hij al jaren heeft nu toch echt te verwezenlijken. Op deze manier kan een spreker fungeren als rolmodel voor anderen in de zaal. Vaak hoeft een spreker het publiek niet eens expliciet op te roepen om zelf in actie te komen, maar werkt het vertellen van zijn of haar verhaal al inspirerend en motiverend genoeg.

Aanspreekpunt

Nadat de spreker zijn verhaal heeft gedaan, zal er altijd nog tijd zijn voor eventuele vragen die naar aanleiding van het verhaal naar boven komen. Vaak zijn ook eventuele opmerkingen of kritische feedback welkom, zodat jullie er samen over kunnen sparren. Daarnaast zal de spreker na het evenement vast en zeker nog open staan voor contact. Wellicht kan dit zelfs het begin zijn van een hele mooie samenwerking!