Eenvoudig en professioneel factureren? 5 tips!

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wil je het factureren een stuk gemakkelijker maken? Dan is werken met een online factuurprogramma een belangrijke tool. Het is dan wel zaak om met de juiste middelen te werken. Het is daarom zeker ook goed om eens naar enkele tips te kijken die je hierbij van pas kunnen komen. Zo kan je gemakkelijk professioneel aan de slag.

1. Alles direct juist

Het is voor een facturatieprogramma van waarde om alles te kunnen invoeren zodat er direct de juiste factuur uit komt rollen. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de uren als je op uurbasis werkt. Het is bovendien fijn om ook urenstaatjes te kunnen sturen met het programma. Dit helpt je ook om inzichten te krijgen. Daar kan je dus ook direct veel voordeel uit halen als het gaat om het doen van analyses.

2. Voldoen aan alle voorwaarden

Het is voor een boekhouding van belang dat deze geheel aan de regels voldoet. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de manier waarop een factuur wordt opgesteld en hoe deze wordt verwerkt. Alle gegevens die nodig zijn moeten er bijvoorbeeld op staan. Ook moet direct duidelijk zijn welk deel belasting betreft. Dat kan met een goed programma direct worden verzorgd.

3. De opzet van de factuur

Een goed facturatieprogramma helpt je om professionele facturen op te stellen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het KvK-nummer erop staat. Ook het btw-nummer is vermeld. Zoals ook de contactgegevens erop staan. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de factuur professioneel oogt met een huisstijl en de juiste extra informatie erop vermeld.

4. Alles digitaal verzorgen

Het is ook wel heel fijn om alles digitaal te kunnen verzorgen. Dat past natuurlijk ook bij de moderne manier van werken. Het is fijn om de factuur die je hebt opgesteld met het programma bijvoorbeeld ook direct te kunnen mailen naar de klant. Ook is het fijn wanneer deze direct ingeboekt kan worden in de digitale boekhouding. Zo kan je veel werk uit handen worden genomen.

5. Gerichte wijze van factureren

Kies facturatie software waarmee gericht te factureren is. Denk bijvoorbeeld aan het gemak waarmee alles verwerk kan worden. Het is vooral ook fijn wanneer het voor de klant gemakkelijk is om de factuur te begrijpen. Daarmee is ook te zorgen dat het plezier in de samenwerking ervaren wordt. Daar hoort niet alleen het leveren van goed werk bij. Het gaat er ook omdat je goede service levert.

Categorieën: Financiën