Vormen van online marketing

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Veel mensen kennen de term online marketing wel, maar weten ze ook wat daarbij hoort? In dit stuk ga ik jullie uitleggen wat SEO en SEA betekend en hoe deze termen werken. Ook gaan we het hebben over email marketing en wat social media marketing is.

Wat is de betekenis van SEA?

Wat is SEA? Deze afkorting staat voor Search Engine Advertising. Dit houdt in datje betaalt om met jouw website zo hoog mogelijk in de zoekbalk komt te staan. Dit is er gunstig want hoe hoger je staat hoe meer mensen op jouw website klikken. En deze mensen schaffen dan weer producten of diensten aan bij jouw bedrijf. Er zit echter wel een ‘’maar’ aan dit proces. Door te betalen kom je wel hoger te staan, maar je weet nog niet direct of je de bovenste plek hebt. Dir is omdat er een systeem va de aanbieders voor de bieders is om op te bieden. Verder kijkt google ook naar de relevantie van jouw website.  De personen die wat willen zoeken moeten immers wel de juiste informatie kunnen vinden als ze wat in de zoekbalk typen maar dit zorgt er wel voor dat jouw website de juiste doelgroep ontvangt.

Wat is de betekenis van SEO?

Wat is SEO? Deze afkorting staat voor Search engine Optimization. Dit betekend dat je door je website te optimaliseren hoger in de zoekbalk terechtkomt Als mensen naar een bepaald iets googelen wat ze willen vinden. Dit is uiteraard erg gunstig voor als je een eigen website hebt. Maar hoe gaat het optimaliseren van je website nou in zijn werking? Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je website sneller laadt. Dit is een punt waar google naar kijkt want dit is vervelend voor de mensen die snel wat op het internet willen zoeken. Verder ga je ook bezig met het vernieuwen van je website, zorg ervoor dat de informatie die erop te vinden is niet te oud is maar relevant! Door dit aan te passen zul je hoger in de zoekbalk te vinden zijn!

Wat is email marketing?

Email marketing valt onder te tak van direct marketing. Dit is een vorm die gebruikt word door fondsenwervende en ook commerciële groepen om boodschappen naar een bepaalde doelgroep te verzenden.

Wat is Social media marketing?

Dit is een vorm van marketing  waarbij je websites en ook social media platformen gebruikt om een dienst of een product te promoten.

Marketingbureau

Bent u nog opzoek naar een goed meedenkend en ervaren bedrijf? Klik op Online marketingbureau Groningen