Zakelijk internet? Hier moet je rekening mee houden

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Zakelijk internet wordt vaak gebruikt door bedrijven die persoonlijk op zoek zijn naar een private verbinding. Wanneer jij als bedrijf ook op zoek bent naar een goede verbinding, dan kun je kiezen voor zakelijk internet. Zakelijk internet is een erg handige server waardoor je de mogelijkheid hebt om veilig gebruik te maken van het internet. Bij het aanschaffen van zakelijk internet zal je wel rekening moeten houden met een aantal belangrijke punten.

Zakelijk internet, wat heb je hier aan?

Aan zakelijk internet kun je erg veel hebben. Zakelijk internet is namelijk een beveiligd platform waarmee je makkelijk kunt werken. Gegevens of andere persoonlijke bestanden van het bedrijf, kunnen niet buiten het bedrijf komen. Hackers of andere mensen met slechte bedoelingen hebben dus geen kans. Met het zakelijke internet, krijg je een aantal vaste IP-adressen. Wanneer iemand van een andere locatie in wil loggen binnen het bedrijf, is dit helaas niet mogelijk. Met het zakelijke internet kun je een back-up maken. Hierdoor behoud je alle gegevens als er wat gebeurd. 

Een openstack, wat is dit?

Een openstack zijn verschillende softwaretools voor het bouwen en beheren van een cloud. Veel bedrijven maken gebruik van een openstack omdat je via dit platform ook naar een private cloud kan. Dit betekent dat de gegevens van het bedrijf, enkel in jouw bezit zijn. De Openstack is een erg snelle cloud. Je gegevens zullen binnen enkele seconden opgeslagen zijn. Dit is dan ook direct een groot voordeel aan openstack. Wil jij openstack aanschaffen? Dan heb je de mogelijkheid om dit via het internet te doen. Via het internet kun je openstack aankopen en direct gebruiken. Hierdoor kun je binnen enkele minuten al je gegevens opslaan in een private cloud. 

AWS direct connect, dat is handig!

Wil jij contact opnemen met andere bedrijven, maar hoeven andere mensen hier geen deel aan te nemen? Dan heb je de mogelijkheid om AWS direct connect aan te schaffen. AWS direct connect is een manier om toch via een private verbinding contact te houden met anderen. Door het kiezen van een private verbinding, zullen er geen data meer worden verstuurd via het internet. Hierdoor kun je volledig beveiligd gebruik maken van het internet. Als je eenmaal de juiste verbinding hebt gekozen, zal je nooit meer iets anders willen. Dit komt doordat je optimaal kunt genieten van de AWS direct connect.

Een beveiligde internetverbinding

Het is erg handig om je ervan bewust te zijn dat de meeste mensen niet veel over het internet weten. Dit is een groot platform waar miljarden mensen zich op bevinden. Dat betekent dan ook dat het niet veilig is. Wanneer je voor je bedrijf toch een veilige verbinding wilt vinden, is het erg verstandig om voor een private verbinding te kiezen. Zonder een private verbinding zou je namelijk gehackt kunnen worden. Het kan dan voorkomen dat de gegevens van je bedrijf gelekt worden. Natuurlijk wil je dit als bedrijf voorkomen en daarom is het verstandig om als bedrijf een private verbinding aan te schaffen. Wanneer je eenmaal een private verbinding hebt gevonden, kun je beginnen met veilig werken.