Hoe vind je een geschikte 3PL partner?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer je het logistieke gedeelte van je bedrijfsvoering wilt uitbesteden kom je voor een grote keuze aan bedrijven te staan. Hoe kies je nu de juiste partner voor 3PL. Waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de logistieke processen, groei en de behoefte die je hebt. Lastig? Niet als het aan ons ligt. De beste tips hebben wij voor je op rij gezet. 

Waar bevindt het bedrijf zich

De locatie van een bedrijf kan belangrijk zijn voor de keuze. Wil je een bedrijf uit de nabije omgeving of heeft dit minder voorkeur. Het ligt uiteraard een beetje aan je behoefte en de frequentie waarin je logistiek gezien behoefte hebt aan vervoer, verpakken en leveren. Het kan bovendien zorgen voor de nodige vertraging als een bedrijf verder gelegen is. Denk dus goed na over de locatie van de 3PL partner. 

Welke mogelijkheden worden geboden

Elk bedrijf binnen de logistieke wereld specialiseert zich in bepaalde takken. Het is heel belangrijk om hierin een goede match te vinden. Kan het bedrijf je beiden wat je van het bedrijf verwacht. Je kunt denken aan een dagelijkse levering, speciale vrachten of de opslag van goederen. Kijk goed naar de behoefte die je hebt en wat een 3PL bedrijf je kan bieden. Daardoor voorkom je verrassingen aan het einde van de rit. 

Hoe zit het met de klantenservice

Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat het pakket aansluit op je klanten. Een bedrijf kan nog zo goed zijn in zijn expertise, wanneer het niet aansluit op de verwachtingen van jouw klanten loop je het risico niet de kwaliteit te bieden die je wilt. Daarom is het goed te weten hoe dit alles geregeld is.

Welke technieken zijn er aanwezig

De techniek staat niet stil en dat zorgt dat er steeds een grotere keuze is. Van het opslaan tot vervoeren en traceren van goederen. Wat is er tegenwoordig niet mogelijk. Welke technieken jouw voorkeur hebben moet je dus goed in kaart brengen. Wil je dat klanten kunnen zien wanneer ze een levering mogen verwachten? Ben je op zoek naar een goede uitstraling of juist die extra service van opslag, kijk erna het kan je uiteindelijk veel opleveren. 
5PLogistics is een van de bedrijven die goed luistert naar de wensen van klanten en zich hierop kan aanpassen. Neem eens een kijkje voor de mogelijkheden.

Categorieën: Investeren