Welke licenties zijn geschikt voor jouw onderneming?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Het runnen van een bedrijf neemt erg veel tijd in beslag. Je dient er namelijk voor te zorgen dat werknemers zich prettig voelen en op de juiste manier kunnen werken. Daarnaast ben je vaak ook verantwoordelijk voor een goed contact met partners en dien je na te denken over de toekomst van het bedrijf. Al met al ligt er een grote druk op je schouders en is het belangrijk dat je alles goed organiseert. Om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s efficiënt kunnen werken, is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste licenties. In dit artikel bespreken we welke licenties allemaal nuttig kunnen zijn.

Microsoft is onmisbaar

Vrijwel elk bedrijf maakt gebruik van Microsoft. Echter, het kopen van nieuwe licenties kan al snel aardig wat tijd in beslag nemen. Het kan daarom een zeer goede zet zijn om het verlengen van Microsoft licenties via een externe partij te laten lopen. Kies een partij die hier al een langere periode ervaring in heeft en inmiddels heeft bewezen hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Zorg voor een goede internetverbinding

Erg veel bedrijfsactiviteiten worden tegenwoordig uitgevoerd via het internet. Een goede internetverbinding op het kantoor is dan ook onmisbaar. Naast dat de verbinding snel moet zijn, is het ook belangrijk dat deze veilig is. Je wilt namelijk koste wat het kost voorkomen dat de bedrijfsgegevens op straat belanden. Naast dat je dit zelf kunt organiseren, kun je ook kiezen voor een managed WAN. Hierbij is er één netwerk dat 24/7 wordt beheerd. Hierdoor heb je altijd een snelle en betrouwbare internetverbinding.

Licenties van tekenprogramma’s

In de technische branches wordt er veel gebruik gemaakt van tekenprogramma’s. Een programma waar veel mee wordt gewerkt binnen de civiele techniek is Civil3D. Als je een redelijk groot bedrijf hebt en regelmatig nieuwe mensen aanneemt, dan is het prettig als je de werknemer ook direct van Civil3D gebruik kunt laten maken. Om dat mogelijk te maken, kun je ook hierbij samenwerken met een externe partij. Daarnaast is het in dit geval ook mogelijk om iemand van het team hiervoor verantwoordelijk te stellen. Houd er hierbij wel rekening mee dat zulke programma’s erg duur zijn en het zonde van het geld is om een pakket te kopen wat vervolgens een lange tijd niet wordt gebruikt.

Wat is er nog meer belangrijk bij het runnen van een bedrijf?

Naast dat het belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je werknemers gebruik kunnen maken van hoogwaardige licenties, is het ook belangrijk dat je zorgt voor een goede communicatie intern. Indien je een groot bedrijf runt is het zeer nuttig om te zorgen voor een HRM afdeling. Mochten er problemen ontstaan met werknemers, dan kunnen zij ervoor zorgen dat er de juiste hulp komt. Het belang van een HRM afdeling wordt vaak onderschat. Echter, uit onderzoek blijkt dat onder andere het verzuim aanzienlijk afneemt als er een goede HRM afdeling is. Je kunt het daarom ook wel zien als een goede investering.