Heb jij een burn-out?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een baan kan soms een lange tijd het uiterste van je vragen. Dit kan ertoe leiden dat je zonder dat je het weet steeds over je eigen grenzen heen gaat. Wanneer dit aan de orde is, dan kan het zijn dat je na verloop van tijd breekt. Je hebt nergens zin meer in en totaal geen energie. In dat geval kan het zijn dat er sprake is van een burn-out. In dit artikel leggen we uit wat de symptomen van een burn-out zijn en wat je ertegen kunt doen.

Hoe herken je een burn-out?

Als je last hebt van een burn-out dan heb je continu het gevoel dat je uitgeput bent. Dit geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je concentreren wilt niet echt meer lukken en belangrijke gegevens onthouden gaat niet meer. Prikkels komen niet meer op de juiste manier binnen en je zondert je het liefst van anderen af. Ook kan er ook sprake zijn van prikkelbaarheid en slecht slapen. Bij een burn-out zijn de symptomen niet af en toe aanwezig. Je hebt hier continu last van en hebt niet het idee dat je eruit komt. In sommige gevallen leidt dit ook nog tot depressies met alle gevolgen van dien.

Wat kun je doen tegen een burn-out?

Als je last hebt van een burn-out dan is het in de meeste gevallen belangrijk om hier hulp bij te krijgen. Start met het praten met een psycholoog en ontdek hoe de burn-out precies tot stand is gekomen. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende rust houdt en zo gezond mogelijk gaat leven. Als je regelmatig een stemmingswisseling hebt, dan kun je hier eventueel ook een middel voor nemen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens deze zware periode net wat beheerster door het leven gaat.

Categorieën: Overig