Zo krijg je meer interactie op je Instagram posts

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Voor ondernemers is het genereren van meer interactie op Instagram een van de belangrijkste doelen. Meer reacties, likes en vooral bereik, dat is wat we willen bereiken en hetgeen wat daar voor zorgt is interactie. Maar hoe krijg je nu die interactie? In dit artikel vind je 4 manieren om te zorgen dat jij die interactie op Instagram bereikt!

1. Consistent posten

Het klinkt misschien makkelijk, maar consistent posten is een van de belangrijkste manieren om interactie te generen. Wanneer je een duidelijk upload schema aanhoudt zorg je ervoor dat je zichtbaarheid altijd consistent is. Als je bijvoorbeeld een week elke dag post en vervolgens twee weken niet, zal je zichtbaarheid aanzienlijk dalen en dat wil je natuurlijk voorkomen!

2. Vraag maar raak!

Vragen stellen is de manier om het gesprek aan te gaan met je volgers. Dit geldt voor posts maar ook voor stories door het inzetten van polls, quiz of een slider. Dit verlaagt de drempel voor de kijker om te reageren op je Instagram story, want het is maar een kleine handeling maar voor Instagram wel een teken van interactie. Wanneer je ervoor kiest om vragen te stellen aan je volgers, ga dan niet voor de standaard vragen zoals: ‘Wat ga jij vandaag doen?’, maar ga voor vragen die dieper in gaan op meningen en persoonlijke ervaringen. Mensen reageren namelijk sneller als ze ergens een duidelijke mening over hebben.

3. Ga het gesprek aan

Als iemand reageert onder een post, zorg er dan voor dat je een open reactie terug plaatst. We zijn snel geneigd om een gesloten antwoord als ‘Dankjewel!’ te reageren, maar op die manier zal er geen gesprek plaatsvinden. Je wilt juist die interactie opzoeken, probeer daarom een reactie te plaatsen die dit uitlokt in plaats van één woord of een emoji als reactie. Dit is natuurlijk niet altijd nodig, probeer het een beetje aan te voelen wanneer jij het gesprek aan kan gaan met je volgers. Lukt het jou om die interactie te creëren onder je post, dan beloond Instagram je met meer bereik!

4. Meer likes generen voor je Instagram fotos

Naast reacties op je posts, zijn likes natuurlijk ook een belangrijke vorm van interactie. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Consistent posten geldt hiervoor weer als een van de belangrijkste manieren. Let daarbij ook op de tijd wanneer je een foto post. Er zijn verschillende sites waar je de beste tijden om te posten kunt vinden. Dit zijn tijden waarop de meeste mensen op Instagram scrollen. Een makkelijkere manier om meer likes te krijgen op instagram is door het kopen van likes. Het klinkt misschien raar, maar het is tegenwoordig niet meer dan normaal en veel bedrijven doen dit ook! Wil jij snel meer likes voor je Instagram post, dan koop je gemakkelijk het gewenste aantal Instagram likes. Door een geavanceerd systeem heb je je likes binnen enkele minuten al ontvangen. Dat is nog eens snelle interactie!

Categorieën: Overig