Dit is de reden waarom printerinkt zo duur is

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Het hebben van een printer is erg handig, maar zorgt vaak ook voor veel frustratie. Het komt namelijk vaak voor dat de printerinkt op is wanneer je net van plan was om iets te printen. Dit is natuurlijk erg vervelend want je zult nieuwe inkt moeten kopen. Printerinkt kan echter erg duur zijn. Wanneer je vaak gebruikt maakt van je printer lopen de kosten snel hoog op. Waarom is printerinkt over het algemeen eigenlijk zo duur?

Printerfabrikanten verdienen aan inkt

Printerfabrikanten maken naast printers ook inkt die bij deze printers horen. Printers zijn over het algemeen niet zo duur en je kunt er jarenlang mee doen. Dit lijkt dus een goede investering. Veel mensen houden echter geen rekening met de inktprijzen. Printerfabrikanten verdienen dan ook het meeste geld aan de printerinkt. Een huishouden koopt namelijk één keer een goede printer, maar moet meerdere keren per jaar opnieuw inkt kopen. Bij veel printers hoort ook een speciale soort inkt die je alleen bij de fabrikant kunt kopen. De fabrikant kan daarom dus een hogere prijs vragen voor de inkt, ookal is de kostprijs van inkt helemaal niet zo hoog. Voor de printerfabrikanten is dit een slim verdienmodel, maar voor de consument is dit vooral erg vervelend. 

Hoe kun je dit omzeilen?

Wanneer je een nieuwe printer koopt, wordt er misschien aan je verteld dat je alleen inkt van de printerfabrikant kunt gebruiker. Dit is echter niet waar. Je kunt ook huismerk inkt kopen. Deze inkt wordt door andere bedrijven gemaakt, maar werkt wel bij verschillende soorten printers. Deze inkt is ook velen malen goedkoper. Wanneer je dus niet te veel wilt uitgeven aan inkt, is het slim om uit te zoeken welke soort huismerk inkt past bij jouw printer.

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *