Compliance regelgeving

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Voor bedrijven en organisaties is het belangrijk om zich te houden aan de huidige wet en regelgeving, dit betekent dat je in compliance bent. Een compliance regelgeving zorgt ervoor dat alles netjes en veilig verloopt. Dit geldt voor alle wetten en regels in Nederland, dus of het nu gaat om de arbowet of de milieuwet. Als bedrijf of organisatie dien je je te houden aan de voor jou geldende regels. Je wilt kunnen aantonen dat je je als bedrijf hebt  gehouden aan deze regels en dat je in compliance bent. Met een online applicatie is dit heel makkelijk, hierin wordt dan alles verwerkt en opgeslagen. Dan kun je op ieder moment aantonen dat je in compliance regelgeving bent. 

Wetten en regels

Wetten en regels zijn er niet voor niks. Ze beschermen de samenleving en zorgen ervoor dat alles zo veilig en netjes mogelijk gebeurt. Een compliance regelgeving voor ieder bedrijf is daarom wel zo belangrijk. De voedselveiligheid wet is er bijvoorbeeld om alles omtrent voedsel veilig te houden, zodat we allemaal veilig voedsel kunnen consumeren. Deze wetten gelden dan voor alle bedrijven en organisaties die met voedsel werken, hier staan dingen in als voorschriften voor hygiëne etc. De arbowet is er om mensen te beschermen voor onder andere lichamelijke schade, overwerken en mentale klachten. Voor verschillende sectoren gelden dus verschillende regels. Dat je in compliance regelgeving bent met de regels en wetten die op jouw bedrijf of organisatie van toepassing zijn is daarom ook zo belangrijk. Zo houden we alles veilig en netjes. 

Compliant worden

Hoe wordt je als bedrijf of organisatie compliance met de wet- en regelgeving? Dat kan in een aantal stappen. Als eerste moet er in kaart worden gebracht welke wetten en regels op dit moment gelden en van belang zijn voor het bedrijf. Een online applicatie kan hierbij helpen, ook om vervolgens aan te tonen dat je compliance regelgeving bent. In die applicatie kun je een register opstellen met wet- en regelgeving die interessant is voor het bedrijf. Dankzij de actuele databank klopt deze wet- en regelgeving ook altijd. In de databank zijn echt alle wetten en regels te vinden, van internationale en nationale wetten en regels op alle vlakken. Van arbowetten tot veiligheidswetten en milieuwetten. Met de online applicatie kun je gewoon alles inzichtelijk houden en kun je alles makkelijk controleren. De volgende stap is om alles per wet en regel vast te leggen in het register. Dit doe je door middel van een verslag over de wetten waarin beschreven staat hoe dit wordt nageleefd binnen een organisatie. Dit is makkelijk, want zo is in een overzicht te vinden wat de huidige status is van de compliance regelgeving. 

Aantonen van compliance regelgeving

Zoals al eerder beschreven is het aantonen van een compliance regelgeving zeer makkelijk. Met een online applicatie is alles in een oogopslag te overzien. Zo kun je 24/7 aantonen dat jouw bedrijf of organisatie in compliance is met de wet- en regelgeving die op dit moment geldt voor het bedrijf. Een compliance regelgeving kunnen aantonen is voor ieder bedrijf dus ontzettend belangrijk. Start daarom nu met een nette wet- en regelgeving binnen je bedrijf!

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *