Wil jij wel of niet je debiteurenbeheer uitbesteden?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer je ondernemer bent is het belangrijk om je administratie zo goed mogelijk bij te houden. Wanneer je hierin verzaakt, kan dit vervelende gevolgen voor je onderneming hebben. Het is de bedoeling dat je klanten hun betaalafspraken nakomen, zodat je niet zonder een positieve cashflow komt te zitten. Alles wat met openstaande facturen te maken heeft, heet debiteurenbeheer. In deze blog lees je wanneer je met goed debiteurenbeheer te maken hebt en wat je kunt doen als klanten niet op tijd betalen. Daarnaast lees je meer over de mogelijkheid om je debiteurenbeheer uit te besteden.

Wanneer heb je te maken met goed debiteurenbeheer?

Je kunt spreken van goed en slecht debiteurenbeheer. Slecht debiteurenbeheer betekent dat je geen idee hebt welke klanten nog openstaande facturen hebben en je telkens te lang moet wachten op je geld. Wanneer kun je nou van goed debiteurenbeheer spreken? Allereerst is een complete en duidelijke administratie onmisbaar voor je onderneming. Goed debiteurenbeheer kun je labelen aan de hand van hoe snel en hoe volledig jouw klanten je facturen telkens betalen. Houd daarom je betaaltermijnen streng in de gaten. Het is niet de bedoeling dat je een openstaande factuur pas na een maand controleert als je een 14 dagen betaaltermijn hanteert.

Je kunt je debiteurenbeheer verbeteren door klanten van tevoren te laten betalen, snel te factureren en duidelijke betaalafspraken met je klanten te maken. Verder is het beter om direct een mail te sturen met een betalingsherinnering als de betaaltermijn is verstreken. Wordt er nog steeds niet betaald? Stuur dan een aanmaning. Probeer de klant ook telefonisch te spreken over de onbetaalde factuur. Werkt dit allemaal niet? Kies er dan voor om de vordering uit handen te geven aan een incassobureau.

Welke voordelen zitten er aan het uitbesteden van debiteurenbeheer?

Wil jij wellicht je debiteurenbeheer uitbesteden? Dan is het wel zo fijn om eerst van de voordelen op de hoogte te zijn. Allereerst houd je meer tijd over als je het debiteurenbeheer uit handen geeft. Zo houd je meer tijd over om in andere belangrijke zaken omtrent het runnen van je onderneming te steken. Daarnaast brengt een partner op het gebied van debiteurenbeheer specialistische kennis met zich mee. Zij houden rekening met alle regels en mogelijkheden, zodat jij eerder aan je geld komt. Verder is de kans dat je relatie met een niet-betalende of altijd te laat betalende klant behouden blijft, aangezien je niet uit jouw eigen naam komt zeuren om het betalen van de factuur.

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *