Met deze tips maak jij de facturen voor je klanten nog sneller op

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wanneer je een eigen bedrijf hebt te runnen, is het belangrijk om je facturen correct op te maken en op tijd naar je klanten te versturen. Een factuur dient bepaalde elementen te bevatten, waardoor je zeker weet dat de klant begrijpt dat de factuur voor hem/haar is en wanneer deze moet worden voldaan. Facturen leveren je uiteindelijk het geld op dat je verdient en geven je ook nog eens inzicht in je omzetbelasting, aangezien de btw die je aan klanten rekent erop vermeldt staat. Een onvolledige factuur die dus niet aan de wettelijke eisen voldoet, hoeft door je klanten niet eens voldaan te worden.

In deze blog lees je wat er in ieder geval op je factuur moet staan en welke mogelijkheden je met een online factuur programma hebt.

Wat komt er bij het maken van facturen kijken?

Wil je als ondernemer je eigen facturen maken? Dan is het belangrijk om aan de wettelijke eisen voor het opstellen van de factuur te voldoen. Zorg er in ieder geval voor dat jouw volledige naam, de naam van je onderneming en de naam van degene voor wie de factuur bedoeld is wordt vernoemd. Zet daarna ook meteen het adres en de woonplaats van de onderneming op de factuur van jezelf en de klant. Je btw-nummer moet ook altijd genoemd worden op de factuur. Vergeet je KvK-nummer ook niet te vermelden. Verder moet de factuur de datum bevatten van verzending en een opeenvolgend factuurnummer hebben.

Zet de geleverde diensten of producten op de factuur en vermeld daarbij om hoeveel tijd of goederen het gaat. Hierna kun je het bedrag excl. btw vermelden. Daarnaast dien je dan weer het btw-tarief en bedrag te vermelden. Geef ook op de factuur aan

Kies voor een online factuur programma en geniet van de mogelijkheden

Wanneer je voor een online factuur programma kiest, kun je altijd en overal bij je administratie. Het is belangrijk om een complete administratie bij te houden, aangezien je op bepaalde momenten in het jaar belastingen dient te betalen. Heeft je klant een vraag over een bepaalde factuur? Dan kun je direct op je smartphone of tablet de betreffende factuur erbij pakken. Heb jij je boekhouding uitbesteedt? Dan kan je degene die je boekhouding doet toegang geven tot je online factuur programma, zonder dat je alles hoeft uit te printen en met mappen heen en weer hoeft te slepen.

Wanneer jij een factuur programma aan je boekhoudsoftware koppelt, kun je bijvoorbeeld allerlei apps koppelen, waarmee jij je administratie, facturen, betalingen en nog veel meer overzichtelijk voor jezelf kunt houden.

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *