Maak kennis met een zit-sta bureau en de ergonomische bureaustoel voor op kantoor

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Werk je op kantoor of heb je een zittende baan vanuit je eigen huis? Dan is het voor je houding, spieren en gewrichten belangrijk om op de juiste bureaustoel en het juiste bureau op maat aan te schaffen. Wist je dat je werkgever verplicht is om een gezonde werkplek voor alle werknemers te verzorgen? Hier horen ook de juiste kantoormeubelen zoals een zit-sta bureau of ergonomische bureaustoel bij. In deze blog lees je wat de voordelen zijn van een zit-sta bureau en waarom een ergonomische stoel zoveel beter voor je is dan een normale bureaustoel.

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau is een bureau dat je zelf in hoogte kunt verstellen. Dit is erg fijn op het moment dat je met flex werkplekken te maken krijgt en er niet voor iedere medewerker een op maat gemaakt bureau aanwezig is. Het zit-sta bureau kan iedereen zelf verstellen, tot je eigen perfecte zithoogte, maar ook zodat je soms eventjes staand aan je bureau kunt werken. Er zijn twee verschillende soorten op de markt, de één kun je met de hand verstellen en de ander werkt met een elektrisch systeem.

Wist je dat je productiever bent wanneer je staand werkt? De afwisseling zorgt namelijk voor minder concentratieverlies omdat jij je omgeving zowel zittend als staand anders ervaart. Daarnaast krijg je minder snel last van rug- en nekklachten als je niet de hele dag achter je bureau zit, maar je soms ook staand aan het werk bent. Verder kan staand werken ziektes als diabetes en obesitas voorkomen of verminderen.

Waarom kun je beter voor een ergonomische bureaustoel kiezen?

Net zoals een sta-zit bureau kan een ergonomische bureaustoel bijdrage aan je fysieke gesteldheid op het moment dat je een kantoorbaan hebt of zittend werk verricht. De ergonomische bureaustoel kun je op verschillende hoogten vastzetten, zodat je altijd in een gezonde houding aan het werk kunt zijn. Daarnaast worden hiermee serieuze nek- en rugklachten voorkomen. Je zou bij je werkgever om deze kantoormeubelen kunnen vragen, maar zorg er dan ook voor dat je te weten komt welke hoogte bij je eigen lengte past. Wanneer de verstelbare kantoormeubelen niet correct staan afgesteld, helpt het nog steeds niet om je werkhouding te verbeteren.

Probeer naast de juiste werkhouding ook voor voldoende korte looppauzes te zorgen tijdens je werkdag. Ga eens een kop koffie halen of loop heen en weer naar de printer, zodat je gedurende de dag een beetje in beweging blijft. 

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *