Kies je liever voor een interim of een freelance recruiter?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Ben je ondernemer en heb je personeel in dienst? Dan komen er allerlei extra administratieve taken bij kijken om alles rondom je personeel in goede banen te kunnen leiden. Daarnaast is het verstandig om iemand in te huren die nieuw personeel werft, zodat er passende kandidaten voor de openstaande functies gevonden kunnen worden. Dit kost je veel tijd, waardoor het fijner en tijdbesparend kan zijn om een interim of freelance recruiter in te schakelen. In deze blog lees je wat de voordelen van een interim recruiter zijn en kom je erachter op welke momenten een freelance recruiter wellicht beter bij je onderneming past.

Wat zijn de voordelen van een goede interim recruiter?

Denk je erover na om een interim recruiter in te huren? Dan wil je vast weten welke voordelen hieraan vastzitten. Allereerst zorgt een interim recruiter ervoor dat je minder tijd en moeite in het vinden van nieuw personeel hoeft te steken. Een interim recruiter brengt een bepaald kennisniveau mee en weet precies welke kandidaten geschikt zijn voor jouw onderneming. Vaak brengen de interim recruiters een groot netwerk mee, waardoor er vaak al snel een geschikte kandidaat gevonden kan worden voor openstaande functies. Verder kent de interim recruiter de arbeidsmarkt van binnen en buiten, dus hij/zij weet precies wat er op de arbeidsmarkt speelt en hoe daarmee omgegaan kan worden.

Verder is het werven van personeel dagelijkse kost voor de interim recruiter. Zij beschikken over de juiste werving- en selectietechnieken, kunnen de beste sollicitatiegesprekken voeren en ze kunnen je eigen HR-personeel in vaste dienst trainen om hun eigen werving- en selectieniveau op te krikken.

Op welke momenten kun je voor een freelance recruiter kiezen

De freelance recruiter is vooral interessant op het moment dat je tijdelijk op zoek bent naar iemand die nieuw personeel voor je kan werven. Een interim recruiter werkt via een uitzendbureau of opdrachtgever en komt tijdelijk bij jou op kantoor werken. Terwijl de freelance recruiter voor zichzelf werkt en ook voor een zeer korte periode voor je kan rekruteren. De freelance recruiter is vakkundig, gemotiveerd en wil graag voor je aan de slag, maar werkt tegelijkertijd ook aan andere opdrachten als jij hem/haar inhuurt.

Je zou het beste voor een freelance recruiter kunnen kiezen op het moment dat je een aantal openstaande functies hebt en je die in één keer wil laten vervullen, zodat de freelance recruiter kort en snel voor je aan het werk kan gaan.

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *