Telefoon van de zaak

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Sommige werkgevers bieden de werknemers een mobiel van de zaak aan. Dit is voor de werknemers erg fijn omdat ze op deze manier niet hun privé telefoon hoeven te gebruiken om met klanten, patiënten of collega’s te communiceren. Als je een beetje geluk hebt mag je als werknemer ook nog uitzoeken welke telefoon je wil. Bij de meeste zakelijke telefoons zit een abbonement bij waarbij je onbeperkt kan bellen, sms’en en internetten. Maar hoe zit het eigenlijk met het privégebruik van een zakelijke telefoon en wat moet je doen als de telefoon kapot gaat? Lees het in het onderstaande bericht.

Mobiel voor privégebruik?

Bij de meeste werkgevers is het niet gebruikelijk om een werktelefoon als privé telefoon te gebruiken. Het heet niets voor niets een werktelefoon. Als je het niet prettig vindt om met twee telefoons te lopen dan kan je in overleg met de werkgever vragen of je de werktelefoon ook voor privé mag gebruiken of juist andersom. Wanneer je hiervoor kiest is het belangrijk dat je op papier hebt, wat de afspraken zijn voor het gebruik van de telefoon en bijvoorbeeld ook het gebruik van belminuten en MB’s.

Wat te doen als de telefoon kapot is?

Het kan iedereen gebeuren dat de telefoon valt en dat het beeldscherm is gebarsten. Wanneer dit is gebeurt kan je het, het beste aangeven bij de werkgever. De meeste bedrijven zijn verzekerd voor dit soort ongevallen en zullen in dit geval de telefoon zelf laten repareren. Wil je bijvoorbeeld een Iphone XS repareren dan liggen de kosten een stuk hoger dan bij een Iphone 8. Dit komt omdat de onderdelen van de nieuwste Iphones (telefoons) duurder zijn dan oude onderdelen. Wees daarom altijd voorzichtig met je werktelefoon en voorkom dat de telefoon kapot valt. Is je werk telefoon kapot gegaan en durf je het niet tegen je werkgever te zeggen dan kan je er altijd nog voor kiezen om zelf de telefoon te laten maken. Houdt er dan wel rekening mee dat de kosten dan voor jezelf zijn.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *