Verpakkingen laten bedrukken: de beste marketingstrategie

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Tijdens het ontwerpen van een verpakking gaat het om de juiste balans vinden tussen materiaal, beeld, vorm en kleuren. Het ontwerp van de verpakking is sterk afhankelijk van het soort product. Een aantrekkelijke en unieke verpakking is bewezen een effectieve marketingstrategie die omzetverhogend werkt. Toch laten veel bedrijven hier steken vallen. Dat terwijl de verpakking eigenlijk minstens net zo belangrijk is als het product zelf. Het is dus aan te raden om bij het ontwerpen en het bedrukken van de verpakkingen een professioneel advies in te winnen.

De verpakking: een echte blikvanger

Als een consument voor een schap in de winkel staat, beslist hij in een fractie van een seconde welk product hem het meest aanspreekt. Door de veelvoud aan keuze zal hij waarschijnlijk gaan voor de verpakking die het opvallendst is. De verpakking is dus een manier om aandacht te trekken en je te onderscheiden van de concurrent! De ene verpakking spreekt aan, terwijl de andere verpakking juist afstotend werkt. En het mooiste is nog: het oordeel van de consument is meestal geheel onbewust.

Waar moet een verpakking aan voldoen?

De productverpakking is belangrijk voor de uitstraling en positionering van je product. Eenvoud is hierbij het sleutelwoord. Een goede verpakking maakt meteen duidelijk wat het product is en welk merk er achter dit product zit. Zorg er ook voor dat een eventuele afbeelding op de verpakking overeenkomt met de werkelijkheid. Wanneer dit niet het geval is en het product mooier wordt afgebeeld dan het daadwerkelijk is, is de consument misschien wel geneigd tot aankoop, maar zal hij door de teleurstelling jouw product volgende keer laten staan.

Een verpakking laten bedrukken door een professional

Als je ervoor kiest om een professional te betrekken in het ontwerpen en bedrukken van jouw verpakkingen, dan is het verstandig om deze partij al zo vroeg mogelijk bij het ontwerp te betrekken. Zijn kunnen aan de hand van jouw idee bepalen wat er mogelijk is, welke materialen er beschikbaar zijn en voorzien je van een deskundig advies. Zo weet je direct waar je aan toe bent en zal het proces snel en vlekkeloos verlopen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *