Boekhouden: zelf doen of uitbesteden?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een ondernemer moet tegenwoordig van alle markten thuis zijn. Je doet marktonderzoek en met behulp van de juiste marketinginstrumenten zet je jouw diensten of producten zo goed mogelijk in de markt, misschien ben je ook wel werkgever. En dan zouden we bijna de productontwikkeling nog vergeten. Boekhouden behoort ook tot één van je taken als ondernemer. Is je boekhouding niet op orde, dan kom je als bedrijf voor grote problemen te staan. Moet je het boekhouden nu zelf doen of besteed je het uit? Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Het is aan jou om te besluiten wat in jouw situatie het meest passend is.

De boekhouding uitbesteden

Je boekhouding uitbesteden betekent dat jij je volledig kan concentreren op de producten en of diensten die jij aanbiedt. Het administratiekantoor zorgt ondertussen dat alle cijfers continu bijgewerkt zijn. Zelf hoef je je hoofd niet te breken over de nieuwste fiscale regels. Het is ook mogelijk om slechts delen van de administratie uit te besteden, want dankzij handige formats in Excel is zelf boekhouden ook voor jou weggelegd.

Het boekhouden zelf doen in Excel
Jij bent verantwoordelijk voor de boekhouding en kan hier ook op aangesproken worden. Door de boekhouding zelf te doen hou je grip op de cijfers en ben je niet afhankelijk van je administratiekantoor. Je behoudt zelf het volledige financiële overzicht. Is dit moeilijk? Dankzij formats die speciaal zijn ontwikkeld voor ondernemers is het makkelijker dan je denkt. Deze sjablonen en andere rekentools zijn er voor al jouw administratieve en financiële uitdagingen. Je hebt geen aparte boekhoudsoftware meer nodig. Budgetteren, prognoses maken en een beginbalans opstellen: het lukt je allemaal dankzij dit complete boekhoudprogramma in Excel. Je beheert je voorraden, stelt offertes op en doet ook je klantenbeheer via dit programma. Zo zie je meteen welke facturen nog openstaan en draai je handige overzichten uit op klantniveau.
Twijfel je nog tussen zelf doen of uitbesteden? Aan het boekhoudprogramma zal het in ieder geval niet liggen.

Categorieën: Financiën

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *