3 tips om meer te leren op het gebied van online marketing

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Online marketing wordt steeds belangrijker voor bedrijven om nieuwe klanten te werven. Vooral door Corona doen ondernemingen steeds meer online marketing. Denk aan SEA (bijvoorbeeld social media marketing) en SEO. Steeds meer mensen besteden meer tijd online dan voorheen. Hierdoor is het makkelijker voor bedrijven om online in contact te komen met nieuwe potentiële klanten. Hieronder 3 tips om zelf als ondernemer of werknemer meer te leren over online marketing.

Internet

Het internet staat vol met informatie over online marketing. Hierdoor wordt het makkelijker om zelf opzoek te gaan naar informatie. Wil je meer leren over SEO? Dan kan je via google op zoek gaan naar artikelen die jou verder kunnen helpen. Er staan verschillende handleidingen en tips op het internet. Je kan bijvoorbeeld zelf een tekst schrijven aan de hand van zo’n handleiding. Nadat je de tekst hebt geschreven zou je het nog even kunnen nalopen met de tips die je gevonden hebt. 

Het volgen van trainingen

Naast het vinden van informatie op het internet. Worden er verschillende trainingen en cursussen aangeboden op het gebied van online marketing. Dus heb je geen tijd om een hele opleiding hierover te volgen is een training of cursus de ideale oplossing. Je zou bijvoorbeeld aan je leidinggevende kunnen vragen of je zo’n training mag volgen. Dit wordt dan een win-win situatie. Jij leert meer over online marketing en dit kan je uiteindelijk in praktijk brengen om meer klanten te werven voor jou werkgever. Als het bedrijf waar je werkt meer wilt doen met social media. Zou je verschillende social media trainingen kunnen volgen en jezelf hierin specialiseren. 

Youtube

Als laatste tip zou je op Youtube kunnen zoeken naar filmpjes over online marketing. Er zijn vele specialisten die filmpjes maken over online marketing. Hierdoor heb je een soort cursus maar dan helemaal gratis. Online marketing is heel breedt dus zou je ook hier meer uit moeten gaan van specialisatie. Kies een onderdeel van online marketing die jou interessant lijkt en ga naar filmpjes op zoek die hierover gaan.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *