Verveeld op je werk? Maak een carrièreswitch

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Heb je op dit moment een baan waar je vrij snel verveeld raakt en ga je iedere dag met tegenzin naar je werk? Dan kun je wellicht een carrièreswitch maken. Deze switch zorgt ervoor dat je een nieuwe baan krijgt én je meer plezier krijg in je werk. Om een switch te maken hoef je niet altijd een compleet nieuwe opleiding te doen, soms is een korte cursus ook een oplossing. Wij geven je tips om een nieuwe baan te zoeken waar je wel gelukkig en tevreden bent! Is een carrièreswitch toch niet waar je naar op zoek bent in het leven? Probeer dan meer uitdaging te zoeken in je huidige werkveld. 

Kies een nieuw werkveld

Als je een switch wilt maken kun je natuurlijk niet direct gaan solliciteren. Je zult eerst vooronderzoek moeten doen. Dit kun je doen door de volgende activiteiten uit te voeren:

  • Maak een beroepstest
  • Loop een dagje mee met een kennis in een ander werkveld
  • Bekijk de eisen van vacatures

Hierdoor kun je alvast een beeld schetsen van welke baan het best bij jouw past en wat er van je gevraagd wordt. Heb je bijvoorbeeld een vriend die Medewerker Technische Dienst als baan heeft? Dan is het wellicht interessant om mee te lopen en hierna direct te solliciteren. 

Leer bij

Om een carrièreswitch te kunnen maken heb je natuurlijk kennis in een specifiek werkveld nodig. Heb je al een fulltime baan? Dan wil je deze vast niet opzeggen om weer een opleiding te gaan volgen. Je kunt dan denken aan een deeltijdopleiding of diverse korte cursussen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om het jezelf makkelijk te maken om te switchen naar een ander werkveld. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een betaalde traineeship? Vaak worden deze gegeven aan studenten die net afgestudeerd zijn, maar soms zijn er betaalde traineeships te vinden voor werknemers met ietwat meer ervaring. Is een carrièreswitch maken toch te ambitieus? Dan kun je ook binnen jouw huidige baan op zoek gaan naar meer uitdaging en verantwoordelijkheid. 

Update je CV en start met solliciteren

Als je eenmaal een werkveld hebt gevonden die je wel interessant lijkt, kun je aan de slag met het updaten van je CV. Al de cursussen die je hebt gevolgd, staan natuurlijk prachtig op je CV. Als je CV eenmaal klaar is, kun je deze op diverse vacaturewebsites plaatsen. Heb je er weleens aan gedacht dat er diverse vacaturebanken bestaan die gericht zijn op één specifiek werkveld? Bij www.technicus.nl kun je bijvoorbeeld terecht voor allerlei open vacatures op technisch gebied. Ontzettend makkelijk en overzichtelijk dus!

Start met je nieuwe baan

Als je een keuze hebt gemaakt in een nieuw werkveld kan het allemaal vrij snel gaan. Je kunt in een korte periode veel leren en als je snel wordt aangenomen ben je zo aan het werk in je gewenste werkveld! Mocht een carrièreswitch uiteindelijk toch te uitdagend zijn, dan heb je in ieder geval iets bijgeleerd. Bijleren kan natuurlijk nooit kwaad!

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *