Advocatenkantoor Alkmaar

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Het is niet altijd even gemakkelijk om uw emoties te bedingen, wanneer u uw relatie wilt beëindigen. Het einde van een relatie, is het begin van een ontzettend moeilijke periode. Er komt veel op beide partners af en hierdoor is het niet altijd even gemakkelijk om het overzicht te bewaren. Om diverse redenen is het daarom ten zeerste aan te raden om scheidingsbemiddeling in te schakelen. Er dienen veel afspraken te worden gemaakt over belangrijke zaken en het is niet altijd even gemakkelijk om feiten te onderscheiden van emoties. Dit kan voor problemen zorgen omtrent de onderlinge communicatie, mediation kan u beiden hiervoor behoeden.

Waarom mediation inschakelen?

Eén van de belangrijkste redenen voor u is wellicht het creëren van rust tijdens het gehele proces. De rol van mediator, wordt veelal vervuld door een echtscheidingsadvocaat. Deze persoon helpt u in het correct communiceren, zodat conflicten bespreek worden gemaakt. Het maken van concrete afspraken is cruciaal in deze fase en dit geldt helemaal al u en uw partner kinderen hebben. Voor hen wilt u de scheiding zo rustig mogelijk laten verlopen. Na het bespreken van alle zaken die er toe doen, stelt de partij die de scheidingsbemiddeling uitvoert een convenant op. Hierin worden alle afspraken duidelijk geformuleerd. 

Werkzaamheden van een mediator

U wordt van begin tot eind begeleid tijdens uw scheiding. De eerste stap is een kennismaking en de laatste stap in het proces is de uitspraak door de rechtbank. Bij een goede begeleiding en scheiding hoeft er niet eens een rechter te worden ingeschakeld. Er wordt zorg voor gedragen dat alle papieren op de juiste plek terecht komen, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. De mediator biedt u een luisterend oor en weet vaak de knelpunten in de communicatie bloot te leggen. Er is veel ruimte om uw emoties de vrije loop te geven. Doormiddel van duidelijk advies kunt u de juiste beslissingen nemen. 

Kosten van scheidingsbemiddeling

Veel bemiddelaars kunnen niet op voorhand een vaste prijs hanteren. Dit komt omdat elke situatie volledig anders is. In de meeste gevallen wordt er een vast tarief ingesteld die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie. U kunt hierbij denken aan factoren als het type huwelijk, minderjarige kinderen of wellicht een eigen bedrijf. Des te meer factoren van toepassing, des te meer tijd er vaak nodig is om alle zaken goed af te stemmen. Het kennismakingsgesprek is vrijwel altijd kosteloos, zodat u aan de hand hiervan kunt kiezen of er een goede klik is. Er zijn situaties waar er subsidie kan worden aangevraagd, een bemiddelaar kan deze aanvraag voor u in gang zetten. Dit gaat om rechtsbijstand, die wordt bepaald aan de hand van uw inkomen en vermogen. De kosten van een bemiddelaar hoeven geen drempel te vormen, in veel gevallen wordt deze namelijk voor u terugverdiend.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *