Diverse cursussen die zorgen voor een grotere kans op een baan!

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als je bepaalde ambities hebt op een toffe baan die bij je past, zul je bijna altijd moeite moeten doen om die droombaan te bemachtigen. Door te zorgen dat je de juiste cursussen hebt gevolgd, kun je je kansen op een toffe werkplek aanzienlijk vergroten. Welke cursussen zijn goed geschikt om je baankansen te vergroten in bijvoorbeeld de industrie of de transportsector? In dit artikel zetten we diverse cursussen op een rijtje die je kunnen helpen om jouw droombaan te vinden!

Hoogwerker cursus

Hoogwerkers zijn machines die bedoeld zijn om het in de bouw, transportsector of de industrie mogelijk te maken om veilig op grote hoogte te werken. Ambieer je een baan waarbij er met deze apparaten wordt gewerkt, dan is het volgen van een hoogwerker cursus aan te raden. Een hoogwerker cursus bestaat uit twee onderdelen, namelijk een deel theorie en een gedeelte praktijk. Tijdens het theoretische deel komen onder meer thema’s aan bod als Veiligheid A.I. 14 en Arbowet, inspectie voor het gebruik, soorten en modellen hoogwerkers, veilig gebruik van hoogwerkers en selectievolgorde. Tijdens het praktijkdeel leer je hoe je een hoogwerker veilig kunt bedienen, hoe je een hoogwerkers visueel inspecteert en hoe het hefvlak precies werkt. En natuurlijk oefen je tijdens dit gedeelte veel met het gebruik van een hoogwerker.

Heftruck cursus

Een van de meest gebruikte transportmiddelen in de industrie is de heftruck. Elke loods of grote magazijnen hebben wel een paar heftrucks rondrijden. Nog steeds is echter lang niet elke heftruckchauffeur in ons land gecertificeerd. Door zelf wel een heftruck cursus te volgen als je ambities hebt om heftruckchauffeur te worden, geeft je dus een voorsprong ten opzichte van anderen. Ook een heftruck cursus is, net als een hoogwerkercursus, opgebouwd uit een theoretisch gedeelte en een praktijkexamen. In het praktijkdeel komen algemene regels om een heftruck veilig te kunnen gebruiken aan bod, palletinstellingen en op welke manier batterijen en motoren van een heftruck onderhouden en geïnspecteerd dienen te worden. Tijdens de praktijk wordt er veel geoefend met het rijden met een heftruck en de vorken te gebruiken om pallets in stellingen te plaatsen, eruit te halen of in vrachtwagens in te laden.

Het theorie onderdeel biedt ruimte voor kennis omtrent soorten en typen heftrucks, hoe er geladen en gelost moet worden en verder over veiligheidswetgeving (zoals Arbo), lastgrafieken en (maximale) belasting van heftrucks.

Reachtruck cursus

Ten slotte is voor mensen die aspiraties hebben in de techniek, industrie, bouw of transportsector nog de optie om een reachtruck cursus te volgen. Net als de la genoemde cursussen is ook een reachtruck cursus tweeledig opgebouwd. Het theoretische deel helpt je om alles te leren over wat een reachtruck is, welke types en modellen er voorkomen en hoe je een reachtruck moet inspecteren. Ook leer je veel over het veilige gebruik van dit type heftrucks. Het praktijkdeel, dat je in een dag kunt afronden, leert je om efficiënt en veilig met deze machines om te gaan. Ook zit hier weer een stukjes in omtrent veiligheid en inspecteren van de reachtruck.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *