Rijbewijs ingevorderd en heb je deze nodig voor je werk?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Is jouw rijbewijs ingevorderd maar heb je deze wel nodig voor je werk? Dat is erg lastig! Zorg er wel altijd voor dat je nooit zonder rijbewijs rijdt. Rijden zonder rijbewijs kan nog grotere gevolgen hebben dan dat alleen je rijbewijs is ingevorderd. Helaas houdt de officier van justitie geen rekening met mensen die hun “brood” verdienen als beroepschauffeur. In dit blog vertellen we je meer over een ingevorderd rijbewijs.

Rijbewijs bij de officier van justitie

Binnen drie dagen nadat het rijbewijs is ingenomen wordt deze verstuurd naar de officier van justitie. Vervolgens wordt er binnen 10 dagen beslist of jij jouw rijbewijs terugkrijgt. Mocht je niks horen van de officier van justitie, dan krijg jij jouw rijbewijs terug. Wat als je nou niet je rijbewijs terugkrijgt en de officier van justitie iets anders beslist? Neem dan in elk geval contact op met een advocaat!

In hoger beroep om jouw rijbewijs terug te krijgen

Bij alle zaken die voorkomen bij de rechtbank, kun je in hoger beroep gaan. Hiermee kun je bezwaar maken over het besluit van de rechter om jouw rijbewijs voor een langere tijd in te vorderen. Maak in dit geval altijd gebruik van een rijbewijs advocaat.

Voorkomen dat je jouw rijbewijs wordt ingevorderd

Ben je jouw rijbewijs kwijt? Dat is erg vervelend. Het is dus erg belangrijk om je altijd aan de verkeersregels te houden zodat je jouw rijbewijs kunt behouden. Een rijbewijs kan afgenomen worden om diverse redenen:

●     Harder rijden dan de toegestane snelheid;

●     Rijden onder invloed van zware geneesmiddelen, alcohol, drugs of een combinatie van deze verdovende middelen;

●     Als je doorrijdt na een verkeersongeval;

●     Als je een gevaar vormt voor jezelf en je medeweggebruikers;

●     Als je agressief gedrag vertoont tijdens een aanhouding.

Een rijbewijs kan alleen ingenomen worden door de politie om het moment dat je staande wordt gehouden. De enige uitzondering hierop is: als je doorrijdt na een ongeval. 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *